Šprajcov komentar /

Skupa predizborna obećanja drugova iz HDZ-a i SDP-a mogla bi nas odvesti nazad u svijetlu socijalističku prošlost

Drugarstvo HDZ-a i SDP-a konačno je potvrdio i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je svom Fejsbuku utvrdio da Hrvatska ne može dalje ako HDZ ne sjedne za stol s SDP-om

6.2.2018.
16:15
VOYO logo

Koliko mogu biti skupa predizborna obećanja evo još jednog primjera. 
Kad je nedavno Vlada odlučila ispuniti predizborno obećanje splitskog župana Marinka Bobana i ukinuti tunelarinu za tunel Sveti Ilija, odmah smo rekli da onda nema razloga da se ne ukine i mostarina za Krčki most i tunelarina za tunel Učka, a onda nema razloga da se ne ukine i cestarina za Sisak jer ako ne plaćaju jedni zašto bi plaćali drugi, točnije zašto bi itko išta plaćao ako to sve mogu platiti drugi, jer naravno netko to sve na kraju ipak mora platiti, a to smo svi mi pa i oni koji se nikad ničim neće provozati.

Tako se doduše živjelo i neplaćalo u doba socijalizma koji se upravo zbog toga i raspao, ali kako je i HDZ kao i SDP nastao od najveće socijalističke stranke, Saveza komunista Hrvatske, drugovi nas evo voze nazad u svijetlu socijalističku prošlost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I eto sastali su se drug ministar iz HDZ-a i drug dožupan iz SDP-a i složili da se ukine plaćanje mostarine za krčki most. 

Pri tome treba napomenuti da Krčani mostarinu ni dosad nisu plaćali, dakle kao i kod Svetog Ilije ne radi se o tome da domaći svijet bude oslobođen plaćanja, nego sav svijet koji onuda prolazi i koji je dosad donosio prihod veći od 50 milijuna kuna godišnje. Kao i kod Svetog Ilije te će novce kroz poreze i cijenu goriva nadoknaditi neki slavonac koji se vozi na posao iz Đakova u Stare Mikanovce i nazad. Drug ministar Butković s tim nema problema, ali kaže da ostali krajevi neće dobiti tu privilegiju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most Krk je pristupna cesta kao i tunel Sveti Ilija i tu postoje je li određene prednosti da kažem za donošenje pozitivne odluke, a što se tiče onih drugih ukidanja cestarina na nekim autocestama, to nismo nigdje ni napravili, je li u Gorskom kotaru ili ne znam u Zagorju itd", izjavio ministar prometa je Oleg Butković.

Ministar je zaboravio reći i da je jedna od bitnih prednosti ukidanja mostarine za Krk, što je riječ o njegovoj izbornoj bazi, a kako zagorci, gorani i siščani nemaju svog druga ministra u Zagrebu onda nemju ni tu prednost.

Drugarstvo HDZ-a i SDP-a danas je konačno potvrdio i zamjenik predsjednika HDZ-a 
Milijan Brkić koji je svom Fejsbuku utvrdio da Hrvatska ne može dalje ako HDZ ne sjedne za stol s SDP-om. S obzirom da smo dosad ionako skupo plaćali kad bi za stol sjeo HDZ koji je uglavnom samo radio štetu ili samo SDP koji uglavnom nije radio ništa, bilo bi zanimljivo vidjeti koliki bi tek bio račun da ta dva bećara zajedno sjednu za stol. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo