Ponovio da mu žele krasti zastupnike / Škoro opleo po HDZ-u i SDP-u: 'Oni garantiraju stabilnost korupcije, nepotizma i klijentelizma'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Škoro je ponovio da je prema njihovim kandidatima bilo kontakata s ponudama iz najjačih konkurentskih političkih opcija

1.7.2020.
13:33
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u srijedu je poručio biračima da je njihova politička opcija ona koja može napraviti promjene u Hrvatskoj, a da ostale opcije jamče stabilnost korupcije, nepotizma, klijentelizma i sveg onog što resi vlast u zadnjih 20 godina.

Prošetao Zagrebom

"Najvažnije je prenijeti glasačima poruku da smo mi ti koji mogu napraviti promjenu, a da svi ovi skupa garantiraju stabilnost korupcije, nepotizma, klijentelizma i sveg onog što resi vlast u zadnjih 20 godina", rekao je Škoro u izjavi novinarima nakon što je s kandidatima Domovinskog pokreta u 1. izbornoj jedinici prošetao centrom Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hdz bez komentara /

Škoro i partneri žele poljoprivredu, kulturu i policiju? Već su poznata i imena potencijalnih ministara

Image
hdz bez komentara /

Škoro i partneri žele poljoprivredu, kulturu i policiju? Već su poznata i imena potencijalnih ministara

Ponovio je svoju tvrdnju da je prema njihovim kandidatima bilo kontakata s ponudama iz najjačih konkurentskih političkih opcija, no nije htio reći o kojim se kandidatima radi, potvrdivši tek da nije riječ o njihovom kandidatu Hrvoju Zekanoviću.

Najprije treba prebrojati mandate

"Dokazi će izaći na vidjelo. Ne bih volio ovime loviti jeftine političke bodove. Samo sam iskoristio pravo kao kandidat za Sabor i predsjednik jedne političke opcije da to iznesem kao činjenicu i obavijestim javnost, a i te koji to čine da smo toga svjesni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih išao dalje jer nisam kao oni. Samo bih rekao da je to vrh ledenog brijega u odnosu na ono što se sve događa u pozadini ovih izbora. Ima tu i puno gorih stvari", poručio je.

Upitan postoje li uvjeti koje očekuju da im relativni pobjednik ispuni za potporu u formiranju parlamentarne većine, Škoro je odgovorio kako najprije treba vidjeti koliko će mandata Domovinski pokret osvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će nas učiniti relevantnima i onima koji će biti kompetentan partner. Sve do tada su tlapnje", rekao je.

Tko će biti premijer

Opovrgnuo je pisanje medija koji navode tko bi od članova Domovinskog pokreta biti ministar, ako dođu u situaciju da budu dio vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nitko o tome ni jednu riječ nije prozborio. To može biti samo nečija tlapnja. To je jedan od načina da se Domovinski pokret prikaže u svjetlu ljudi koji su lovci na fotelje i funkcije. To definitivno nije tako i odlučno to odbacujem".

"Sa mnom o tome nitko nije razgovarao, a ja sam najkompetentnija osoba kad je u pitanju bilo što vezano uz Domovinski pokret", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima se gdje vratiti

Upitan je li on spreman biti premijer, odgovorio je kako je spreman podnijeti svoj dio odgovornosti u politici.

"Nisam bahat čovjek kao neki, i mislim da bi se odgovor na to pitanje mogao tako protumačiti, ali, čim stojim ovdje pred vama i u politici sam… spreman sam podnijeti svoj dio odgovornosti i napraviti ću to iz jednostavnog razloga jer ovo radim zato što svoje volim. Ne radim to zbog toga da bih se negdje smjestio. Ako se ne realiziram u politici imam se gdje vratiti", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitna ustavnost izbora

Vezano uz ustavnost predstojećih parlamentarnih izbora rekao je kako mu se čini da su izbori "pomalo upitni" jer na to upozoravaju i ustavnopravni stručnjaci.

Od vrhunskih ustavnopravnih stručnjaka stižu poruke kako bi nakon izbora, ako se nekome ospori pravo da glasuje zbog toga što je imao 37,3 temperaturu, taj mogao podnijeti tužbu i da bi sud ipak morao reći da u Ustavu ne piše koliku temperaturu moraš imati, nego piše da možeš birati i možeš biti biran, istaknuo je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je pritom i da se "puno njih u Hrvatskoj trudi obeshrabriti ljude da izađu na izbore" i da ti rezoniraju na način "mi smo u sustavu i treba obeshrabriti one koji u njemu nisu".

Zakon o obnovi

Škoro je obišao središte Zagreba koje je jako stradalo u potresu u ožujku i upozorio kako zakon o obnovi nije donesen prije parlamentarnih izbora "zbog želje Andreja Plenkovića da produži još jedan mandat i uz podršku Davora Bernardića kojem je jako važno da što prije, valjda misli, dođe na vlast".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A pitom nismo riješili puno toga što bi bio prioritet, a jedan od njih je zakon o obnovi potresom pogođenog područja", upozorio je Škoro.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike