FORMA I NORMA ZA PANTOVČAK / Škoro pokazao zdravstvenu karticu, čeka se imovinska: Provjerili smo kakvi su kartoni ostalih kandidata

Simonić skija, Orepić ima crni pojas, Orešković i Peović su zdrave k'o dren, Kovač trči, a Grabar Kitarović šeće Kiku

4.9.2019.
22:40
VOYO logo

Miroslav Škoro odlučio je da njegovo zdravstveno stanje neće biti tajna pa je na svoj drugi rođendan, godinu dana nakon što su mu ugrađene četiri srčane premosnice objavio da su kardiološka obrada i testovi pokazali da ima uredan nalaz i pri maksimalnom fizičkom opterećenju.

''Mislim da je Škorina kampanja odlučila da je to za njih važna tema jer su se već u medijima pojavile spekulacije o njegovom zdravstvenom stanju. Ja sam prije neki dan gledala njegov intervju i moram reći da fizički dosta loše izgleda, ima dosta tamne podočnjake. To je možda zbog previše pjevanja u sitne sate, ali to je dignulo temu zdravstvenog stanja'', kazala je komunikacijska stručnjakinja i politička analitičarka Ankica Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško da se netko ne sjeća nalaza koji je u kampanji objavio Donald Trump, nakićen izrazima 'zadivljujuće izvrsno', 'odlično' i 'izvanredno'. ''Bez zadrške mogu tvrditi da će gospodin Trump, bude li izabran, biti najzdravija osoba ikada izabrana za predsjednika SAD-a'', zapisao je Harold N. Bornsteine, gastroenterolog bolnice Lenox Hill u New Yorku.

A najzdraviji su Hrvati, čini se i Škorini protukandidati. Najstariji među njima, zapravo je em sportaš, em liječnik. Ante Simonić vesla, skija i vozi bicikl. U njegovom kartonu može pisati: nema zdravstvenih poteškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još veći atleta je Vlaho Orepić. Ne samo da je trener karatea, već je nositelj majstorskog zvanja 3. dan što znači da ima crni pojas. Ni u Orepićevom kartonu nema čak ni prehlade: ''U životnoj sam formi, nikad spremniji! Zdravstvena sposobnost svakog kandidata trebala bi biti dostupna barem u mjeri u kojoj je važna biračkom tijelu''.

Tomislav Panenić kaže da je dosadan i da u njegovom kartonu ne bi vidjeli ništa nego jaču hunjavicu. Dejan Kovač također nema ništa za prijaviti osim da trči utrke na 100 metara, a kod liječnika nije bio godinama. Kao ni Dalija Orešković, koja kaže: ''Ja sam potpuno zdrava''. ''U međuvremenu bi gospodin Škoro mogao pokazati sve ugovore koje su njegove tvrtke sklopile s ministarstvima, gradovima i općinama. Mislim da to javnost puno više zanima'', upozorila je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo jedna u nizu potpuno nevažnih stvari, smatra i Katarina Peović koja je zdrava k'o dren: ''Iskreno, koga briga kakvog je zdravstvenog stanja Škoro ili bilo koji drugi kandidat? Svakako je bitnija imovinska kartica, a tu bi se Škoru moglo svašta pitati, ako ništa drugo da objasni porijeklo svoje imovine, a ne samo da izlista kako je došao do pet stanova i silne imovine koju posjeduje''.

Zoran Milanović poručuje da se ničijim kartonima nije bavio, niti će. Ivan Pernar se ne javlja, a Mamić upozorava: ''U javnosti se zapravo o tome vrlo rijetko govori, a to nećete nigdje vidjeti, ali mentalno zdravlje je jednako važno, a na žalost nema ni propisane odredbe, niti navike da kandidati pokazuju nalaze svog mentalnog zdravlja''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je u pitanju zdravlje aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, više smo se bavili time je li dobila nedozvoljeni popust i tko je to platio. Međutim, znamo da je imala herniju diska vratne kralježnice a iz njezinog ureda poručuju da bi sve probleme transparentno prijavili. A njezinom zdravlju pomaže to što na Pantovčaku ima toliko prostora pa ima gdje šetati Kiku.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo