ide i s umirovljenicima / Škoro o koaliciji s HDZ-om: 'Nikad ne reci nikad, ali Plenković će se i dalje spajati sa žetončićima'

Image
Foto: PIXSELL, RTL

"Sve što su napravili Sanader, SDP - sve oko INA-e je čudno", rekao je Škoro

28.5.2020.
12:00
PIXSELL, RTL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Lazar Grujić i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro najavili su danas zajednički izlazak na parlamentarne izbore.

Image
'ZA NOVI POČETAK' /

Restart predstavio program za rušenje Plenkovića: 'Želimo biti vlada koja će ostati zapamćena'

Image
'ZA NOVI POČETAK' /

Restart predstavio program za rušenje Plenkovića: 'Želimo biti vlada koja će ostati zapamćena'

Predstavili su program s kojim će pokušati "pomesti" konkurenciju 5. srpnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku se Miroslav Škoro zahvalio svima prisutnima u nadi  da će njihova suradnja uroditi boljitkom za sve umirovljenike i za sve one koji žive u teškim uvjetima.

Pregovori su, kako je u šali rekao Škoro, bili figurativno teški - protekli su u ugodnom tonu. Glavne točke HSU-a i Domovinskog pokreta su briga za ljude 3. životne dobi, želja za tim da se uvedu pravobranitelji za starije osobe, da se ulaže u mirovinske stupove. Škoro je naglasio da je teška situacija s 2. mirovinskim stupom - puno novaca iz tog stupa hrvatskih građana odlazi stranim bankama koje onda one putem obveznica financiraju tko zna koga i troše "pitajboga gdje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovu izjavu nadovezao se Lazar Grujić: "Prosječna mirovina u Republici Hrvatskoj je 37% prosječne plaće. Recimo da se dogodi situacija u kojoj jedan od partnera bračne zajednice umre. Troškovi su jednaki, a drugi partner nakon smrti, ili partnerica, živi bez te druge mirovine. Mi želimo građanima RH omogućiti da im mirovina bude 50 % hrvatske plaće jer su oni to zaslužili svojim radom. Želimo promijeniti formulu računanja mirovine i sam BDP.  Fond solidarnosti danas je jako opterećen privilegiranim mirovinama, to želimo razdovjiti. Ne može biti privilegiranih mirovina saborskih zastupnika. Ne može netko tko je prvo radio kao zaštitar u Uljaniku, pa imao mandat jedan, drugi imati privilegiranu mirovinu. Hrvatska nam je na prosjačkom štapu". 

Miroslav Škoro se nadovezao: "Ja sam puno putovao i susreo puno slovenskih umirovljenika koji imaju mirovinu od oko 900 eura mjesečno, a kod nas je 300 eura - dakle, razumljivim jezikom, zalažemo se za to umirovljenici dobiju nazad svoje novce koje su zaslužili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro o Petir i Penavi: 'Uskoro ćete imati sve na papiru'

Na pitanje hoće li Marijana Petir biti na listi, Škoro je rekao: "Ona je rekla da će se javiti, vođeni su pregovori". Slično je odgovorio i na pitanje hoće li biti Ivan Penava: "Uskoro ćete imati sve na papiru". 

Kako komentira izjavu Predraga Matića da su oni "svima sa desne strane svemirski brod": "Ja se slažem da je iz svemirskog broda, ali onog iz Muppet showa Izgubljeni u svemiru", rekao je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro je kratko komentirao rad nedjeljom i rekao da se zalaže za to da jedan dan u tjednu bude obiteljski, tradicijski neka bude nedjelja kao što je uvijek i bila. 

Na pitanje s kim će Plenković sjesti ako ne s njim i njegovim partnerima, Škoro je rekao da ne dijeli isto mišljenje s nekim tko brani narodu referendumske inicijative, tko čeka pomoć izvana... Dodao je da je on čovjek koji se vodi onom "nikad ne reci nikad", za razliku od premijera koji je već trebao naučiti da prvo treba skočiti, pa reći "hop".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro je ocijenio da će se Plenković i dalje spajati s "žetončićima" kao što je Milorad Pupovac

Na pitanje: "Što je s Inom?", Miroslav Škoro rekao je kako je to  tvrtka u vlasništvu MOLA koja je mađarska naftna kompanija. "Sve što su napravili Sanader, SDP - sve oko Ine je čudno", rekao je Škoro. "Moram vidjeti koliko bi nas koštalo da opet kupimo ovu tvrtku jer mi se čini da je taj biznis s Mađarima izgubljen i da nema učinka na hrvatsko gospodarstvo. Neka hrvatska napravi novu naftnu kompaniju", zaključio je Škoro zadnje pitanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo