ŠKORO NAJAVIO ŠTO ĆE PRVO NAPRAVITI POSTANE LI PREDSJEDNIK: / 'Ukrali su nam tri godine, a kad netko dođe s inicijativom, ignorira ga se'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Miroslav Škoro: 'Ja bih destabilizirao ovakvu Vladu. Mislim da je poštenije da se preslaguje samo onoliko koliko ide na korist građanina. Ovako su nam ukrali tri godine'

21.11.2019.
20:46
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro u razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrio je da će mu prvi potezi ako postane predsjednik Hrvatske biti povećanje ovlasti predsjednika i referendum o ovrhama.

Prema njegovu mišljenju ova je Vlada izgubila kredibilitet. "Ja bih destabilizirao ovakvu Vladu. Mislim da je poštenije da se preslaguje samo onoliko koliko ide na korist građanina. Ovako su nam ukrali tri godine", komentirao je Škoro aktualnu Vladu te dodaje kako bi uvijek radije odabrao izbore, a ne preslagivanje u slučaju rušenja Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BUJANEC OBJAVIO VIDEO ŠKORINOG GOVORA FRENETIČNIM SLJEDBENICIMA: /

'Branit ću ZDS, prekopat ćemo Jasenovac'

Image
BUJANEC OBJAVIO VIDEO ŠKORINOG GOVORA FRENETIČNIM SLJEDBENICIMA: /

'Branit ću ZDS, prekopat ćemo Jasenovac'

Politička trgovina i ustavni suci

Škoro tvrdi da bi ustavne suce predlagao u Saboru i ne bi ih birao. Po njemu, imenovanje ustavnih sudaca je politička trgovina. ''Sjedio sam osam mjeseci u Saboru i izgubio osam mjeseci svog života s tim kradljivcima vremena'', rekao je i otkrio da mu je žao što je za vrijeme zastupanja u Saboru u nekim slučajevima dizao ruku suprotno svome mišljenju.

Glavnog državnog odvjetnika birao bi na izborima, a ne imenovanjem. ''I dan danas kada ljudi imaju neku inicijativu, kada narod dođe s potpisima, ignorira ih se. Prva točka Ustava kaže da ako narod hoće birati radnika na naplatnoj kućici ili državnog odvjetnika, narod ima pravo na to'', govori Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče promjene datuma blagdana i praznika, Škoro kaže kako je to tema za stručnjake. Smatra da trebamo slaviti Dan antifašističke pobjede, ali da nije bitno koji dan, već se o tome trebaju dogovoriti povjesničari.

Jasenovac treba rasvijetliti

Kada je u pitanju Jasenovac, Škoro kaže da samo želi rasvjetliti istinu i otkriti tko su počinitelji tih zločina. "Ja sam kršćanin i znam praštati. Kada saznamo tko su počinitelji zločina, pa pomolit ćemo se za njih. Ne možemo ići u budućnost, a da nismo rasvijetlili tu prošlost. U krajnjoj liniji, to i Europa traži od nas", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neriješena pitanja granice sa susjednim državama, po Miroslavu Škori je nešto što je najpametnije dogovoriti sa susjedom. "Citirat ću s predsjednika Tuđmana: 'Ja bih pregovarao i s crnim vragom ako je u interesu građana". Rekao je da Hrvatska od Srbije i Bosne i Hercegovine treba tražiti ratnu odštetu.

Titovu bistu na Pantovčaku ne namjerava vraćati. "Ja ju nisam tamo ni stavljao ni micao, a neću ju sigurno ni vraćati. Vidjet ću ima li tamo bista Blage Zadre, pa ću ju tamo postaviti", kazao je. "Za razliku od nekih kandidata, ne ulazim u ovo zbog plaće i slično. Tu sam da vratim narodu ono što Miroslav Škoro je", rekao je i otkrio za Novu TV da svoju predsjedničku kampanju financira sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo