ŠKORIN ČOVJEK TVRDI DA NEMA NEVINIH: /

'Zdravstveni sustav je dužan 10 milijardi kuna, pa to je vrijednost tri Pelješka mosta!'

Image
Foto: pixsell

Kada je u pitanju dug prema veledrogerijama, kazao je kako nevinih u zdravstvenom sustavu nema

16.7.2020.
20:06
pixsell
VOYO logo

Milan Vrkljan, novoizabrani saborski zastupnik Domovinskog pokreta, u N1 Studiju uživo govorio je o problemima u zdravstvu, kao i o sastavljanju nove vlade.

Na pitanje nude li se članovi Domovinskog pokreta premijeru za razgovor, kazao je kako su svi članovi Domovinskog pokreta odani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, svi su naši članovi odani Domovinskom pokretu, ne znam odakle dolaze takve informacije. Kada je Plenković došao u priliku da sastavlja vladu, premijer je rekao da će vladu sastavljati sa svjetonazorskim sličnim strankama, a to su Reformisti i manjine", rekao je Milan Vrkljan, dodajući kako puno okupljenih oko vladajuće garniture na DP aludira kao da izbori nisu završeni.

Problemi u zdravstvu

Iz pozicije liječnika kazao je kako je problem s kojim se zdravstveni sustav u Hrvatskoj susreće ogroman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravstveni je sustav devastiran stručno, ljudski i to se radi godinama. Mi smo jedna od rijetkih zemalja EU-a gdje HZZO ne može pratiti ishode liječenja ni po lijeku ni po bolesti. Hrvatsko zdravstvo troši tri milijarde kuna za liječenje dijabetesa, naši liječnici imaju pravo na najbolja pomagala, a Hrvatska je zemlja s najviše amputacija potkoljenica u EU, i samo 30 posto bolesnika s dijabetesom se uspješno liječe - jer je sustav potpuno devastiran, ne zna se tko je kome odgovoran, a ni Ministarstvo ni HZZO nemaju viziju kako to riješiti", rekao je Vrkljan.

Kada je u pitanju dug prema veledrogerijama, kazao je kako nevinih u zdravstvenom sustavu nema.

"Nema nevinih, farmaceutska industrija daje lijekove po visokim cijenama, a oni kroz kamatni sustav uzimaju novac kojim osiguravaju svoje funkcioniranje. Kada bi im se ponudilo 70 posto duga jednokratno, oni bi prihvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DP zna što treba uraditi u zdravstvu. Hrvatski zdravstveni sustav je dužan 10 milijardi kuna, a to je vrijednost tri Pelješka mosta. Sustav je potpuno devastiran. Mi imamo više CT aparata nego Češka i Slovenija, a imamo najduže liste čekanja", rekao je Vrkljan.

Odgovarajući na pitanje o presudi za korupciju koja je otišla u zastaru rekao je da ga tužitelj na ročištu nije prepoznao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin je teretio drugog gospodina i mene, za to da je ovaj drugi tražio novac za sebe i mene. Mene na prvom ročištu nije prepoznao čovjek koji nas tuži i ja nisam više išao na ročište, a predmet je poslije otišao u zastaru", rekao je.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo