SKANDALOZNO: / Prioritet u obnovi stanova Bandić će određivati 'po Bogu i pravici'; 'Analizirat ćemo kako je tko došao do stana...'

Image
Foto: Pixsell

'Mi ćemo u Donjem i Gornjem gradu napraviti analizu tko je kako došao do stana, koliko ima članova obitelji', kazao je Milan Bandić

13.11.2020.
21:47
Pixsell
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako će se prioritet u obnovi stanova stradalih u potresu određivati "po Bogu i pravici" te da će Bandić, a ne Zakon o obnovi koji je donio Sabor, odlučiti što je pravedno i Bogu drago, piše Jutarnji list.

"Mi ćemo u Donjem i Gornjem gradu napraviti analizu tko je kako došao do stana, koliko ima članova obitelji", kazao je Bandić i naveo da prema tome osobe koje su 1945. godine dobile stanove u centru Zagreba i onda ih 50, 60 godina koristile bez da su u njih ulagali, neće biti prioritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja briga su ljudi u potrebi. Oni koji žive u obiteljskim kućama i koji su žuljevitim rukama miješali mort i zidali kuću s čim su imali", rekao je Bandić za Radio Sljeme.

Spominjao Židove, ustaše...

Kazao je i kak su u centar Zagreba najprije 1941. godine došli ustaše koji su se uselili u židovske stanove, a onda partizani u ustaške, a 1990. godine su vojska i antifašisti ušli u gradske stanove za koje Grad još ne zna kako ih prodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik platforme Možemo, Tomislav Tomašević kazao je da Bandić uvodi svoje osobne kriterije kojih nema u zakonu kako bi u predizborne svrhe okrenuo periferiju protiv centra na ideološkoj i klasnoj razini

"U centru ima i siromašnih, a i u podsljemenskoj četvrti bogatih. U obnovi moraju svi građani pogođeni potresom imati zakonom predviđena ista prava i pod istim kriterijima dostupnu pomoć", komentirao je Tomašević skandaloznu izjavu aktualnog gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo