SKANDAL: / Nizozemac htio razgovarati s načelnikom, pa zbog kratkih hlača završio na policiji

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

U Općini Polača u srijedu se dogodio "međunarodni skandal". Načelnik Općine verbalno se sukobio s jednim nizozemskim državljaninom zbog čega je na kraju uredovala i policija.

8.7.2015.
22:24
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Nizozemski državljanin V. D. C. (42) u pratnji jedne hrvatske državljanke uputio se na razgovor u načelnikov ured u Općini Polača. No, do njega nije ni stigao jer je načelnika Viktora Prtenjaču sreo na hodniku. "Pitao sam ih što trebaju, rekli su da čekaju prijem kod načelnika, ali sam im kazao da gospodina ne mogu primiti jer je došao u kratkim hlačama. Neka se gospodin presvuče i neka se vrati", ispričao je Prtenjača za Slobodnu Dalmaciju dodajući kako je njegov gost prvo krenuo prema izlazu, a zatim se "agresivno vratio".

"Općina je institucija"

"Pitao sam ga ulazi li i u Nizozemskoj u kratkim hlačama u zgradu Općine. Odgovorio je da ulazi, a ja sam mu onda rekao da ovdje neće! Općina je ipak institucija, tu su državna zastava i grb, imam u uredu i sliku prvog hrvatskog predsjednika, valjda je red osjećati malo respekta. Korpulentan je, vikao je i vrijeđao, nije me htio propustiti kroz hodnik, stvarno je krupan čovjek, osjetio sam se ugroženim, pa sam rekao da ću zvati policiju. Kako nije prestao, pozvao sam policiju i oni su došli nakon 15 minuta", ispričao je Prtenjača, dodajući kako ne zna o čemu je Nizozemac htio razgovarati s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdesetdvogodišnjak je u policiji proveo pet sati, a njegov iskaz će, nakon prijevoda, biti upućen nizozemskom veleposlanstvu. "Ne mogu vjerovati da nam se ovo dogodilo i da ovakva osoba bilo gdje može biti načelnik", prokomentirala je nakon razgovora u policiji gospođa koja je pratila 42-godišnjaka, dodajući kako će se Nizozemac o daljnjim potezima konzultirati sa svojim odvjetnikom.

Slobodna Dalmacija/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo