Persona non grata? / Skandal sa Srebrnjaka: Nogalo dobio odbijenicu da nastavi raditi nakon što je stekao uvjete za mirovinu: 'Istovremeno je ravnateljica starija od mene i radi'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nekadašnji ravnatelj bolnice kaže da je odavno 'persona non grata', da su njegovu zamolbu da mu se produlji ugovor i nakon što stekne uvjete za starosnu mirovinu stavili u bolnici pod 'točku' razno i time pokazali što misle o njemu

30.1.2024.
16:25
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Imam naručene pacijente u ambulanti bolnice za šest mjeseci, pedijatara ionako nema, a kad je zima i vrijeme respiratornih bolesti i epidemija, pritisak je veliki. Ipak, za mene očito nema mjesta u bolnici", rekao nam je dr. Boro Nogalo, nekadašnji ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak koji će u veljači imati uvjete za odlazak u starosnu mirovinu.

No osjeća se dobro te je podnio zamolbu bolnici da mu se dozvoli rad i nakon stjecanja uvjeta za mirovinu te kaže da je dobio odbijenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predočio nam je dokumente kojima je Upravnom vijeću bolnice poslao zamolbu da mu se produlji rad u bolnici, ali njegovo pitanje stavili su pod točku "razno". Kaže, i time mu šalju poruku da je apsolutno "persona non grata". Poslao je i žalbu na Upravno vijeće te dodaje da je dobio zahvalu za svoj dugogodišnji doprinos bolnici.

"Pedijatara nema na tržištu, svi govore o smanjivanju listi čekanja. Ali moja uprava bolnice radi protiv ideje da se smanje liste pacijenata. Ja sam osobna non grata i dok sam istovremeno tražio da mi se produlji ugovor o radu i nakon što napunim 65 godina, istovremeno iz bolnice dobivam odbijenicu. Napominjem samo da je na čelu bolnice ravnateljica koja je dvije godine starija od mene, produljen joj je ugovor, i nije jedina", govori Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
''pravda zadovoljena'' /

Nogalo: 'Žrtva sam mobbinga interesnih skupina koje pošto-poto žele optužbama izmisliti neki krimen'

Image
''pravda zadovoljena'' /

Nogalo: 'Žrtva sam mobbinga interesnih skupina koje pošto-poto žele optužbama izmisliti neki krimen'

Nastavlja da je svjestan da je na listi "nepodobnih", da nije drag ni gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću. Gotovo sa sjetom govori o bolnici za koju kaže da ju je gradio godinama te da je na djelu rastakanje, da odlaze i drugi liječnici.

"Ali ovo vodstvo je neosjetljivo i ne shvaćaju da smo mi tu za bolesnu i ugroženu djecu, da njima treba osigurati najbolju skrb. Zagreb za djecu ne daje ništa - nacionalne bolnice nema. I umjesto da se trudimo da djeca što prije dođu na red u ordinacije, ja dobivam odgovor 'ne'", govori nam Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da čelništvo bolnice gura Srebrnjak prema raspadu i, kao i nebrojeno puta do sad, upozorava da se još nije realizirao projekt Translacijskog centra za koji se dobilo 60-ak milijuna eura europskog novca, te je uvjeren da i iza toga stoje partikurali interesi kojima je "cilj vrijedna lokacija i nekretnine koje Srebrnjak ima".

"Bolnica klizi lagano prema raspadu. To je priča o nebrizi na djecu. Ja nisam bitan, moja je priča metafora i paradigma što se događa u zdravstvenom sustavu. Srebrnjak bolnica ima više projekata nego cijela pedijatrija Hrvatske zajedno, ova priča je od javnog interesa za djecu, a guranje mene iz bolnice nije bitno jer ja sutra mogu u privatnike. Ali ja to nisam želio - nikakvu privatnu u privatnom sektoru. Crno nam se piše u zdravstvu", govor dr. Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavlja da da cijelo zdravstvo puca po šavovima, da fali i pedijatara, i kardiologa i kirurga. "I po meni se ne bi smjeli rješavati niti jednog potencijala, ne mene kao mene osobno. Ja ne želim privatno raditi, ali me tjeraju", rekao je dr. Nogalo.

O svemu smo pitali ravnateljicu bolnice i tražili komentar no do objavljivanja ovog teksta nisu odgovorili. Kad pošalju odgovor, objavit ćemo ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Bager na Srebrnjaku zatrpava temelje. Kamenski iz Kamgrada potvrdio: 'Radi se na demobilizaciji gradilišta'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo