'NISU MI RAZBILI AUTO' / Beograđanina u Dubrovniku zatekao potez konobara: 'Čim je čuo moj srpski naglasak donio je račun i rekao ovo...'

Image
Foto: Shutterstock

Muškarac iz Beograda na Redditu je opisao svoje doživljaje iz Dubrovnika

26.7.2023.
14:55
Shutterstock
VOYO logo

Muškarac iz Beograda na Redditu je opisao svoje doživljaje iz Dubrovnika te je s korisnicima ove društvene mreže podijelio svoja lijepa iskustva posjeta našem gradu.

"Jučer sam došao iz Dubrovnika, proveo jedan dan. Generalni dojam je da su svi jako ljubazni, prodavačice, konobari, svi redom. Cijene su veće, je** ga, to je ipak ekskluzivno mjesto, mada nisam naišao na čuvenu skupu kavu u Dubrovniku“, opisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KAT KUĆE JE SLOBODAN...' /

Požar kod Dubrovnika još nije lokaliziran, jedan stanovnik oduševio gestom za heroje vatrogasce

Image
'KAT KUĆE JE SLOBODAN...' /

Požar kod Dubrovnika još nije lokaliziran, jedan stanovnik oduševio gestom za heroje vatrogasce

"Naručio sam kavu u samom centru starog grada, na onom glavnom šetalištu. Naručio sam espresso sa mlijekom i još objašnjavam konobaru nešto, on me pita da li da stavi u veću šalicu, ja mu pričam itd... čuo je moj srpski/beogradski naglasak. Donio račun, i kaže 'evo s popustom malim', ja pogledam cijena 2,8 eura", rekao je.

"Je li on dao meni popust jer sam 'naš', ili je bio neki 'happy hour', nemam pojma. Ali to je stvarno bilo prepovoljno za takvu lokaciju piti kavu", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad je prekrasan

Dao je i svoj mali komentar o samom gradu.

"Dubrovnik kao Dubrovnik, je nešto najnevjerojatnije, bio sam na zidinama, grad je prekrasan. Već sam očekivao da će biti lijep, ali Dubrovnik je zaista nešto posebno. Iznenadio sam se da ima i pravoslavna crkva Svetog Blagoveštenja u samom centru“, napisao je, dodavši da mu „nitko nije razbio auto“ i da je sve bilo fenomenalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od korisnika pomislili su da je možda i konobar iz Srbije, a jedan korisnik Reddita objasnio je da je Beograđanin u Dubrovniku dobio "popust za domaće" jer i on uvijek dobije popust kad ode u Hrvatsku. Korisnici su napisali i da su "svi normalni ljudi dobrodošli kod drugih normalnih ljudi".

No, uz pozitivne reakcije na cijelu priču, bilo je i oni kojima nije jasno zašto Beograđanin ima potrebu napominjati da mu je automobil ostao čitav. "Simptomatično da svako malo dolazi ovakav post, zar stvarno kod vas postoji tako loše mišljenje o Hrvatskoj?", glasio je jedan komentar. "Vezano za to, baš mi bude bizarno kad neko iz Srbije dođe pitati treba li se brinuti turist u Hrvatskoj. Razumijem zabrinutost, ali brate, što nas pitate, pa gdje su svi ovi Srbi što ih je puna Dalmacija svako ljeto?", bio je drugi komentar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Žele biti u prirodi, ali ne i s kukcima. Žele šator, ali i klimu, kuhinju i kupaonicu. Upoznajte glampere!

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo