kandidature / Sjednica saborskog Odbora za pravosuđe: Jednoglasno je podržan Dobronić

Image
Foto: RTL

Radovan Dobronić dobio je jednoglasnu podršku 11 glasova, Marin Mrčela 7 za, 1 protiv, 3 suzdržana.

6.10.2021.
13:00
RTL
VOYO logo

Vladajuća koalicija na današnjoj će sjednici saborskog Odbora za pravosuđe očekuje se podržati kandidature Radovana Dobronića i Marina Mrčele. No, konačnu će odluku donijeti Hrvatski sabor, koji će glasati samo o jednom kandidatu, onom kojeg predloži predsjednik Milanović, a on je najavio da će to biti sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Radovan Dobronić.

Mišel Jakšić, predsjednik Odbora uoči odbora je rekao da sve ide sve u smjeru da Dobronić bude izabran za šefa Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Odboru je rečeno je da je detaljno analiziran zapisnik sa saslušanja svih petero kandidata te dodano da u procesu su se iskristalizirala dva kandidata, sudac Dobronić s Trgovačkog suda i kolega Mrčela koji je trenutno v.d. Vrhovnog suda.

Svi članovi HDZ-a podržat će oba kandidata, rekao je HDZ-ov član Odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovan Dobronić dobio je jednoglasnu podršku 11 glasova, Marin Mrčela 7 za, 1 protiv, 3 suzdržana. Lana Peto Kujundžić dobila je 2 za, 4 protiv, 5 suzdržanih.

Barbara Gundić, Lana Peto Kujundžić i Šime Savić nisu dobili potporu većine članova Odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pozitivnu ocjenu dobit će i kandidat Mrčela i kandidat Dobronić. Kasnije, kad dođe, ako dođe, predloženi kandidat, gospodin Dobronić, mi ćemo ga podržati. To sam danas rekao jasno i na koaliciji i sad kažem javno”, jučer je komentirao premijer Plenković.

“Baš do ove mjere da kao da se bira ne znam šta, manifest sudbine naroda, kao da se donosi odluka o nekom tisućugodišnjem savezu. Bira se predsjednika Vrhovnog suda. Osoba je predložena, o njoj je raspravljeno, imam dojam da su dojmovi pozitivni, prema tome, nemojmo to više rastezati”, rekao je jučer Zoran Milanović, predsjednik Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo