SJEĆATE LI GA SE? Donedavni potpredsjednik Vlade i ministar u 'špic papku' danas proizvodi vino: / Iz fondova dobio tri milijuna kuna

Image

Tolušić se pohvalio 'lijepom modernom pričom' koju je stvorio uz pomoć tri milijuna bespovratnih kuna iz EU fondova koje su mu dali bivši kolege.

1.4.2021.
10:56
VOYO logo

Nekadašnji ministar i potpredsjednik Vlade, kojeg građani najviše pamte po tome što su se danima analizirale njegove špicaste cipele, danas se više ne bavi politikom. Tomislav Tolušić bacio se u poljoprivredu, bavi se proizvodnjom vina. Odijela i špic papak zamijenio je trapericama i tenisicama. HDZ-ovca smijenjenog zbog nesrazmjera u imovini i imovinskoj kartici posjetila je ekipa RTL-a.

Tolušić se pohvalio svježe preoranim vinogradom, nada se hektolitrima vina. "Može li se reći bolje živim nego ministar? To ćemo još vidjeti", kazao je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apolitična vina

Posebno je ponosan na bačve pune apolitičnih sorti. Objašnjava kako nije želio samo neku tradicionalnu slavonsku priču oko svojeg vina, već cool, hip, oku privlačan brend i dizajn. Unajmio je agenciju. Smislili su ime Apolitico.

"Ime je moderno, zanimljivo, možda nekome provokativno, zapravo pokazuje nekakvu drugu stranu, ostavili smo prošlost iza sebe, okrenuli smo drugi list", kazao je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar pohvalio se odličnom suradnjom s kolegama iz Vlade. "Ni s novinarima nemam nikakvih problema", dodao je Tolušić koji će ove godine napuniti 40 tisuća butelja graševine, rosea i ostalih sorti. Cilj mu je puniti 80 tisuća butelja godišnje.

S tim ciljem u glavi u posljednjih je šest mjeseci sazidao moderan podrum i kušaonicu. Uložio je i u amfore iz Gruzije u kojima vino puno brže sazrijeva i dobiva drugačiju aromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platio je to uz pomoć tri milijuna bespovratnih kuna iz EU fondova koje su mu dali bivši kolege. "Svi su dobili novac pa tako i ja, i iznimno mi je drago zbog toga. Da ta sredstva nismo dobili ne bismo nikad ovo napravili", rekao je Tolušić.

Cijena butelje: 70-90 kuna

Cijena butelje stoji između 70 i 90 kuna. Tolušić sa svojim vinima planira ići na vinska natjecanja i u restorane, no ne i na police dućana. To zasad nije u planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišljenja je kako je uspio napraviti jednu lijepu modernu priču te dodaje: "Kada bih sjedio u nekoj državnoj tvrtki bio bih uhljeb, a vinarstvom sam se htio baviti i prije. Tek sam sad skupio hrabrosti".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo