OD AKUSTIČNOG FOLKA DO ROMSKOG JAZZA / Sjajan koncertni tjedan u zagrebačkoj Močvari

Image

Zagrebački klub Močvara ovoga je tjedna pripremio nekoliko zaista sjajnih koncerata, a čitava priča će kulminirati u nedjelju nastupom lo-fi ikone Calvina Johnsona

13.10.2015.
20:53
VOYO logo

Zagrebački klub Močvara ovoga je tjedna pripremio nekoliko zaista sjajnih koncerata, a čitava priča će kulminirati u nedjelju nastupom lo-fi ikone Calvina Johnsona.

Već u srijedu stiže osebujni škotski akustičar Alistair Roberts, a iste će mu se večeri pridružiti i Dunja Knebl koja će izvoditi pjesme američke folk ikone Burla Ivesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alasdair Roberts je karizmatični glazbenik iz Glasgowa, čije albume objavljuje poznati Drag City Records (Chicago, SAD), koji već više od 25 godina predstavlja jednu od najuzbudljivijih nezavisnih etiketa na svijetu. Za Drag City je objavio tri iznimno hvaljena albuma pod imenom Appendix Out, a zatim kao solo izvođač čak 10.

Ovaj plodni autor nikad nije birao jednostavan pristup, a iako su mu stihovi umotani u tradicionalni folk izričaj, a njegov glas samo za "odabrane" uši, Alasdair Roberts svojim melodijama i lirikom ostavlja slušatelje očaranima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan kasnije, u Močvari će nastupiti World Music senzacija Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. 

Njihov jedinstven stil proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazza i romske muzike, kao i iz zaboravljenih stilova specifičnih boja zvuka i elemenata raznih regija diljem Istočne Europe. Također, BGKO su inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock'n'rolla i country glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznice iznosi 35 kuna za Dunju i Alistaira, odnosno 40 (55) za Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo