besana noć pred građanima /

Situacija u Ogulinu opet dramatična: vodostaj raste iz sata u sat, cijeli kraj se boji najgoreg

Do sada su pripadnici OSRH napunili pijeskom više od 6000 vreća, a samo do danas distribuirali su ih više od 4000 na najugroženija gradska područja

19.9.2017.
22:27
VOYO logo

Loše vijesti stižu iz Hrvatskih voda. Naime, projekcija je da će između ponoći i 2 sata vodostaj na Dobri narasti jer stiže vodni val iz Slovenije, javlja naš reporter TinKovačić s terena.

MORH je večeras javio kako namjenski organizirane snage Hrvatske kopnene vojske koje čine pripadnici Gardijske mehanizirane brigade, Gardijske motorizirane brigade i Inženjerijske pukovnije i dalje pružaju pomoć građanima Ogulina koji je ugrožen poplavama nastalim uslijed obilnih kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ogulin su stigli u nedjelju, 17. rujna. U večernjim satima danas na terenu je 67 pripadnika OSRH zajedno s amfibijskim vozilom, kombiniranim vozilom za utovar i kamionima-labudicama koji služe za prijevoz vreća.

Do sada su pripadnici OSRH napunili pijeskom više od 6000 vreća, a samo do danas distribuirali su ih više od 4000 na najugroženija gradska područja. Također, u ugroženim kućama vojska pomaže pri premještanju i spašavanju privatne imovine građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radimo sinkronizirano s pripadnicima MUP-a, vatrogastva, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskih voda kao i stanovništvom Ogulina. I dalje ćemo nastaviti s punjenjem vreća i biti ovdje, na raspolaganju građanima, koliko to god bude potrebno", rekao je zapovjednik NOS-a satnik DraženBrkić, koji sudjeluje i u radu Kriznog stožera.

U Ogulinu i četiri posade interventne policije sa čamcima za spašavanje

Ranije večeras iz Ravnateljstva policije je priopćeno da su na poplavljeno područje Ogulina zbog najava o kretanju vodenog vala poslane četiri posade interventne policije sa čamcima za spašavanje.  

Time se 25 dodatnih interventnih policajaca pridružilo redovitim policijskim snagama na terenu. Policajci će biti na raspolaganju građanima i pomagat će u spašavanju ili u drugim potrebama na području zahvaćenom poplavom, navode iz MUP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo