U krapinsko-zagorskoj županiji / Sindikati optužuju: Policija je u školama popisivala tko je organizirao odlazak na prosvjed!

Image
Foto: Ilustracija: Marijan Sušenj/PIXSELL

Nakon odlaska kolega u školu je došla policija, poslala je poruku sindikalnim čelnicima profesorica iz Krapinsko-zagorske županije

25.11.2019.
21:20
Ilustracija: Marijan Sušenj/PIXSELL
VOYO logo

Sindikalni čelnici koji već satima pregovaraju s Vladom o sporazumu kojim se želi zaustaviti štrajk pokazali su poruku u kojoj im je javljeno da je policija u Krapinsko-zagorskoj županiji popisivala podatke o profesorima u školi i tko je organizirao odlazak na prosvjed. 

"Kao povjerenica sam ostala u školi zbog bolesti i nisam išla na prosvjed. Nakon odlaska kolega u školu je došla policija, tražila moje osobne podatke, status, tko je organizator odlaska na prosvjed", poslala je sindikalnim čelnicima profesorica iz Krapinsko-zagorske županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANAK

"Vrlo zatečena odgovarala sam na pitanja kao malo dijete. Tada su otišli i u susjednu Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i obuću na isti razgovor. U toj školi bili su na dan prosvjedne akcije 'Potrubi za obrazovanje'", napisala je sindikalistima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-u je potvrđeno da je policija bila skoro u svim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ravnateljima je rečeno da je to rutinska provjera radi sigurnosne procjene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo