SINDIKATI NAKON ZATVORENOG SASTANKA S MINISTROM RADA: / 'Ako Vlada ne promijeni stav oko mirovinske reforme, slijede prosvjedi'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
24.9.2018.
13:45
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

'Vlada je spremna pregovarati oko nekih modela', tvrdi jedan od sindikalista

Radnički sindikati su nakon zatvorenog sastanka s ministrom rada Markom Pavićem u ponedjeljak rekli kako nisu uspjeli pronaći zajednički jezik glede mirovinske reforme, te su najavili nastavak sindikalnih djelatnosti među kojima je i priprema prosvjeda.

"Nismo našli zajednički jezik, a prosvjed sada apsolutno nije upitan s trenutnim stavovima ministra i Vlade", rekao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel nakon sastanka s ministrom. "Ministar nas je javno pozvao, jer je htio razgovarati o temama o kojima nije htio pričati prošli tjedan", rekao je predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske Krešimir Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo prvi puta dobili priliku da iznesemo svoje stavove, i zašto ne možemo prihvatiti ministrove ideje. Ministar Pavić je rekao da će prenijeti naše zahtjeve Vladi, te da će se javiti imaju li oni kakvih prijedloga o nastavku razgovora", naglasio je Sever.

'Vlada je spremna pregovarati'

"Vrata se nisu zalupila kao prošli tjedan, Vlada je spremna pregovarati oko nekih modela. Model sindikata mijenja koncept mirovinske reforme, to smo upravo i htjeli, da pokažemo pravac u kojem mi vidimo konačno rješenje", rekao je Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo svoje minimume, ako razgovori budu ispod te razine, nemamo o čemu razgovarati s ministrom. Nastavljamo dalje u istome pravcu, u srijedu ćemo znati točan datum prosvjeda", zaključio je Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo