TRAŽE IZUZIMANJE IZ SANKCIJA /

Sindikati metalaca Hrvatske o Đuri Đakoviću: 'Može se desiti da radnici budu na burzi. To ne smijemo dopustiti'

Od Vlade ne traže financijsku pomoć, nego hitno izuzimanje iz sankcija

11.3.2022.
19:45
VOYO logo

Nakon što su prije nekoliko dana radnici tvrtke Đuro Đaković TEP upozorili da je sankcijama ugrožena hrvatska tvrtka, a ne ruski vlasnik, danas ponovno apeliraju Sindikati metalaca Hrvatske.

Od Vlade ne traže financijsku pomoć, nego hitno izuzimanje iz sankcija. Računi tvrtke trenutačno su blokirani. Ugroženo je, kažu, tisuću radnih mjesta, iako tvrtka radi na području Europske unije, sa sredstvima i materijalima iz Unije. Ističu i kako je Đuro Đaković TEP prva tvrtka po prihodima u županiji, zapošljava 872 radnika uz još dvjestotinjak kooperanata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radnici imaju radna mjesta, relativno dobro plaćen posao, a može se desiti da budu na burzi. To ne smijemo dopustiti", kazao je Siniša Kosić, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske. 

"Bitno je da vrijednost tvrtke svakim satom se ne ugrožava. Nije isto ako se ta rješenja donesu danas, sutra ili u ponedjeljak, utorak. Svakim danom i satom je vrijednost same tvrtke i uznemirenost kupaca i dobavljača sve veća", kazao je Ivica Marić, direktor Đuro Đaković TEP. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo