'POSTOJE NELOGIČNOSTI' / Sindikat pravosudne policije Hrvatske zbog obaveznih COVID potvrda od Ministarstva traže odgodu njihove primjene

Image
Foto: Spph.hr/

'Posjedovanje EU digitalne COVID potvrde, odnosno čin cijepljenja ne garantira 100%-tnu imunost na virus', navodi SPPH u priopćenju

9.11.2021.
15:30
Spph.hr/
VOYO logo

Sindikat pravosudne policije Hrvatske objavio je priopćenje o obveznim COVID potvrdama u javnim i državnim službama te od ministra Malenice traže odgodu primjenu COVID potvrda u resoru Ministarstva pravosuđa i uprave.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kontekstu povećanja sigurnosti prilikom obavljanja poslova Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske od 15. Studenog 2021. godine uvodi obvezu posjedovanja EU digitalne COVID potvrde u zdravstvenom sustavu i djelatnosti socijalne skrbi, za sve državne službenike i namještenike, službenike i namještenike u javnim službama, službenike i namještenike u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenike trgovačkih društava i ustanova čiji su osnivači Republika Hrvatska, tijela državne uprave i jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave.

Sindikat pravosudne policije Hrvatske ni u kojoj mjeri ne osporava važnost cijepljenja, međutim isto tako ima dužnost ukazati na nelogičnosti vezane za same EU digitalne COVID potvrde te „obvezu“ cijepljenja svih državnih službenika i namještenika. Obveza cijepljenja kao takva ne postoji, te se na razne načine pokušava prisiliti ljude na taj čin, koji u ovome trenutku nije niti obveza, ali s druge strane niti izbor jer se ograničava normalan život i rad u slučaju ne posjedovanja EU digitalne COVID potvrde. Ukoliko država smatra kako je jedini način za izlazak iz ove pandemije visoka procijepljenost, postavlja se pitanje zašto se cijepljenje ne uvede kao obveza svih državnih službenika i namještenika umjesto da se radi segregacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
COVID POTVRDE U ŠKOLAMA /

COVID potvrde postaju ulaznica za radno mjesto učiteljima: U zbornicama nastaju podjele

Image
COVID POTVRDE U ŠKOLAMA /

COVID potvrde postaju ulaznica za radno mjesto učiteljima: U zbornicama nastaju podjele

Osim gore navedene nakaradnosti, suočeni smo i sa apsudrom vezanim za sam dolazak na posao. Ulazak u ustanove onemogćen je osobama (kako strankama tako i zaposlenicima) ukoliko ne posjeduju EU digitalne COVID potvrde, a sve u svrhu sprječavanja širenja zaraze. Iste te osobe tokom svog dolaska na radna mjesta, vrijeme provode u nerijetko pretrpanim vlakovima, tramvajima i autobusima javnog prijevoza gdje ne postoji obveza posjedovanja EU digitalne COVID potvrde te je vjerojatnost zaraze izrazito visoka.

Takve osobe, bile cijepljene ili ne, postaju potencijalni širitelji zaraze. Kao što je već dokazano, posjedovanje EU digitalne COVID potvrde, odnosno čin cijepljenja ne garantira 100%-tnu imunost na virus COVID-19 što dovodi u pitanje logičnost obveze posjedovanja navedenih potvrda kao uvjeta za ulazak u javne i državne ustanove budući da su takve osobe i dalje podložne prenošenju virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, svjedoci smo kako Ministarstvo pravosuđa i uprave pokušava na sve moguće načine smanjiti svoje troškove, najčešće na štetu svojih službenika, te su sve odluke prvenstveno vođene tom mišlju. No s druge strane planira bespotrebno baciti novac u uzaludna testiranja zdravih osoba kojemu će biti podlegnuti svi bez EU digitalnih COVID potvrda, umjesto da taj isti novac usmjeri u rješavanje drugih problema unutar sustava pravosuđa na koje Sindikat upozorava već dugi niz godina.

Shodno tome molimo gospodina Ministra dr. sc. Ivana Malenicu da o sklopu svojih mogućnosti odgodi primjenu Covid potvrda u resoru Ministarstva pravosuđa i uprave, budući da se radi o specifičnim poslovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo