krši li se kolektivni ugovor? / Sindikat policije: u tri i pol godine svaki je policajac na obračunu plaće i dodataka oštećen za 14 i pol tisuća kuna

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nacionalni sindikat policije MUP-a podnijet će kaznenu prijavu protiv odgovornih iz MUP-a jer smatraju da je Ministarstvo uprave, odnosno Vlada, debelo prekršila Kolektivnu ugovor

13.5.2018.
17:27
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Nacionalni sindikat policije MUP-a podnijet će kaznenu prijavu protiv odgovornih iz MUP-a zbog štete od 350 milijuna kuna za koliko su po njihovom mišljenju oštećeni svi policajci od primjene tzv. COP-a - Centralnog obračuna plaće od studenog 2014. godine do danas, piše Slobodna Dalmacija. 

Nacionalni sindikat policije je, skupa sa svojom pravnom službom i pravnim timom odvjetničkih društava koji zastupaju interese Nacionalnog sindikata policije, u razdoblju od kolovoza 2017. godine proveo praćenje, analizu i stručnu obradu obračuna plaća uposlenima u MUP-u RH te tom prilikom u više provedenih vještačkih nalaza utvrdio da MUP RH, odnosno Vlada, primjenom COP-a krši odredbe Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u dijelu obračuna plaće i dodataka na plaću uposlenima u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U slučaju da DORH odbaci našu prijavu jer državi, Nacionalni sindikat policije MUP-a RH će kao supsidijarni tužitelj nastaviti kazneni progon kako bi stvarni krivci odgovarali za svoja nedjela i zlouporabe. Članovi našeg sindikata će svakako tužiti MUP, a pozivam i članove i čelnike drugih policijskih sindikata da to sami učine ili da nam se u tužbi pridruže. Mi smo do sada u našem sindikatu na ova vještačenja koja su dovela do ovog zaključka potrošili 25 tisuća kuna i to sada ne moraju činiti drugi sindiakti,ako nam se pridruže", izjavio je predsjednik NSP-a Nikola Kajkić. 

"Naime, ovo nije krivica samo prethodne već svakako i ove Vlade te stoga koristimo prigodu ukazati da do sada mi uposlenici u MUP-u ne pamtimo da je od osamostaljenja Republike Hrvatske ikada počinjena ovakva krađa i nepravda na štetu uposlenika u MUP-u", kaže Kajkić, dodajući kako je svaki policajac od primjene COP-a naovamo dosad oštećen za 14 i pol tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo