U IZNOSU OD 1,3 MILIJUNA KUNA / Sindikat metalaca Hrvatske zbog TLM-a najavljuje tužbu protiv države

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Državu drže odgovornom jer je oprostila toliki iznos kada je omogućila privatizaciju TLM-a 2007. godine Konzorciju hrvatskih tvrtki, a isto nije prijavila kao potraživanje u predstečajnom postupku

7.7.2016.
12:38
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Čelnik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević najavio je u četvrtak na konferenciji za novinare u Šibeniku podizanje tužbe protiv države u iznosu od 1,3 milijuna kuna, rekavši da je toliki iznos oprostila kada je omogućila privatizaciju TLM-a, a to potraživanje nije prijavila u predstečajnom postupku.

Kako je rekao, državu drže odgovornom jer je oprostila toliki iznos kada je omogućila privatizaciju TLM-a 2007. godine Konzorciju hrvatskih tvrtki, a isto nije prijavila kao potraživanje u predstečajnom postupku koji je donedavno trajao nad Tvornicom prešanih proizvoda bivšeg TLM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, sindikalisti traže od Trgovačkog suda da pokrene stečaj nad Tvornicom prešanih proizvoda kako bi stotinjak radnika koji nisu primili posljednjih 15 plaća mogli ostvariti prava na Zavodu za zapošljavanje kao nezaposlene osobe.

Ukupni dug prema radnicima je oko 25,5 milijuna kuna, a isplatu istog, kazao je Dragičević, zatražili su od ministra gospodarstva Tomislava Panenića prošli tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je rekao da će se raspitati o mogućnostima, no čelnik sindikata smatra da za to ne bi trebalo biti problema jer se donose financijski mnogo teže odluke, a ova bi, kako je istaknuo, odredila sudbinu stotinjak radnika.

Najavio je da će sindikat sutra podnijeti zahtjev za stečaj, a ako se nešto ne promijeni, najavili su prosvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo