MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA /

Sindikalna povorka s nekoliko stotina ljudi krenula prema Maksimiru: 'Ljude ispred profita!'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Među transparentima koje nose su poruke: 'S faxa na burzu - s posla na groblje', 'Mirovina, što je to?', 'Radnik nije uhljeb!'

1.5.2016.
10:54
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodni praznik rada, 1. svibnja sindikalne središnjice – Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) obilježavaju prosvjedno, sindikalnom povorkom s porukom: "Ljude ispred profita!".

Zviždeći i lupajući po metalnim bačvama, povorka nekoliko stotina prosvjednika, članova Sindikata i sindikalnih čelnika, krenula je ispred Radničkog doma prema parku Maksimir, gdje će se održati središnja svečanost obilježavanja Praznika rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sindikalna povorka

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Među transparentima koje nose su poruke: "S faxa na burzu - s posla na groblje", "Mirovina, što je to?", "Radnik nije uhljeb!", "Tko je jamio jamit će opet", "Gdje ćemo raditi kad prodate naša radna mjesta?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su također nosili zavežljaje na štapu simbolizirajući siromaštvo hrvatskih radnika, te hrvatske zastave i sindikalna obilježja,.

 Dolazak u Maksimir se očekuje oko 11,30 sati. Predsjednik SSSH Mladen Novosel i predsjednik NHS-a Krešimir Sever obratit će se okupljenima s velike pozornice.

Na ulazu u park Maksimir sekcija mladih SSSH će postaviti izložbu prvosvibanjskih plakata i sindikalnih promotivnih materijala te veliku školsku ploču na kojoj će prolaznici moći ispisivati poruke o (ne)zadovoljstvu svojim radnim mjestom.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sindikalna povorka

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike