Šimić: Na Zapadu liječnike ne osuđuju za mito

Riječki kardiokirurg dr.

15.3.2010.
15:40
VOYO logo

Knjigu Osuđenik sa srcem u rukama prije nekoliko dana objavio je sarajevski izdavač Buybook, a uredio ju je poznati sarajevski novinar i pisac Ahmed Burić.

U knjizi, piše Slobodna Dalmacija, dr. Ognjen Šimić i dalje inzistira na svojoj nevinosti i poziciji žrtve. Spekulira tako da mu je možda presudilo i to "što nisam bio Riječanin... možda što mi je supruga Njemica, možda što sam rođen u Sarajevu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđeni kirurg piše i kako nije primio mito jer "...to je kada primiš novac za nešto što inače ne bi smio napraviti", pa zaključuje kako "u zapadnim državama (niti) ne postoji mito u odnosu između doktora i pacijenta, svećenika i vjernika te odvjetnika i klijenta", nego samo "ako je upletena državna administracija".

Podsjetimo, kirurg Šimić je optužen za 18 slučajeva primanja mita, zbog čega je 2008. godine osuđen na devet godina zatvora, a zaradio je i petogodišnju zabranu bavljenja liječničkom praksom. No, prije samog izricanja presude Šimić je pobjegao u BiH i tako izbjegao odsluženje zatvorske kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo