MUNJEVITA PROMJENA VREMENA / Silovita grmljavinska oluja pogodila Dalmaciju: U nekoliko sati palo više kiše nego što prosječno padne u cijelom srpnju!?

Image
Foto: Rain alarm

Do 11 sati najviše kiše palo je u dijelovima južne Dalmacije

1.7.2023.
12:30
Rain alarm
VOYO logo

Najavljena promjena vremena stigla je u Hrvatsku. Promijenjene meteorološke prilike najjače su se osjetile u Dalmaciji nad kojom su se nadvili oblaci praćeni kišom, pljuskovima i grmljavinom, a i temperatura je značajno pala.

Do 11 sati najviše kiše palo je u dijelovima južne Dalmacije, piše Dalmacija danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Pločama su pale 83 litre kiše po metru kvadratnome. To znači da je u samo nekoliko sati ovdje palo višestruko više kiše od klimatološkog prosjeka za cijeli srpanj. Vid je primio 64 litre kiše, a slijede Potomje na Pelješcu 50, Živogošće 36, Župa dubrovačka 25, Milošići Vrgorac 24, Gruda 21, Bol 17, Stari Grad i Baška Voda 15 itd.

Do kraja dana očekuju se nove oborine koje će najobilnije biti na vanjskim otocima i osobito jugu Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim kiše, promjena vremena donijela je izražen pad temperature zraka. Izuzetak je šibensko područje u čijem zaleđu u 11 sati temperature zraka dosežu vrlo toplih 27ºC. Drugdje je zamjetno svježije, u srednjoj i južnoj Dalmaciji od 15 do 22ºC.

Kada se današnje temperature zraka usporede s jučerašnjim, najviše je zahladilo na imotskom području i dolini Neretve, čak 10 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestabilan početak srpnja, središnjeg mjeseca klimatološkog ljeta, ipak ne znači nestabilan nastavak mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, već od sutra prevladavat će sunčano, a temperature zraka bit će od 25 do 30 stupnjeva Celzijusa.

Stabilno vrijeme pratit će nas i veći dio sljedećeg tjedna, a temperature zraka bit će u laganom porastu, piše Dalmacija danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo