grad mu cvate /

Šibenski gradonačelnik otkriva tajnu uspjeha: 'Nije važno tko je u kojoj stranci, a sebe ne smatram šefom'

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić za RTL Danas otkriva tajnu uspjeha njegova grada u posljednjih pola desetljeća

21.10.2018.
14:30
VOYO logo

Šibenik se često spominje kao grad koji kao malo koji drugi u Hrvatskoj koristi novac iz europskih fondova. Doslovno su se preporodili!

Ključ svega je novac koji povlače iz EU fondova, a svime rukovodi njihov gradonačelnik Željko Burić, koji je u razgovoru s našom reporterkom otkrio tajnu svog rada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete li nam reći koji su sve projekti u tijeku u Šibeniku? 

"U tijeku je projekt Trokut, Zlarin, projekt tvrđave Sveti Ivan, svugdje je nosioc grad, radi se o ulaganju od otprilike sto milijuna kuna. Ako tome dodate Šibensku biskupiju, projekt županije ili veleučilišta sa studentskim domom, onda je u ovom trenutku u realizaciji oko 250 milijuna kuna europskog novca koji će riješiti niz problema u strukturi grada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš proračun je manji od toga? 

"Da, naš proračun je 234 milijuna kuna milijuna kuna, dakle Šibenik ove godine realizira projekte u vrijednosti većoj od proračuna grada, sve s europskim novcem."

Što je ključ, ljudi iz drugih gradova i općina traže vašu pomoć kako bi i oni uspješno aplicirali za EU sredstva za svoje projekte? Neki vaši zaposlenici su mi rekli da im vi pružate veliku pomoć, šef tog odjela nije stranački čovjek, nije iz vaše stranke. 

"Naravno, nije važno tko kojoj stranci pripada, već njegova sposobnost i znanje. Ne smatram se u onom smislu šefa, sebe apostrofiram kao koordinatora niza mladi ljudi, koji imaju znanja i sposobnosti da nešto realiziraju. Ono što gradonačelnik treba napraviti je dati im podršku, morate pokazati zajedništvo i da želite da se to ostvari", zaključio je Burić za RTL Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo