ostala bez srčane ovojnice / Šibenski Funcuti pozivaju na pomoć bolesnoj 14-godišnjakinji: Teško bolesna Luce ide na liječenje u SAD

Image
Foto: Facebook

Nesretnoj 14-godišnjakinji ponuđena je besplatna terapija i smještaj u bolnici Nacional Cancer Institute u Marylandu u Sjedinjenim Američkim Državama, no pomoći joj možete i vi

18.6.2018.
8:22
Facebook
VOYO logo

Šibenčanka Luca Šeneta boluje od raka pluća i srčane ovojnice koji je u posljednje vrijeme metastazirao. 

Nesretnoj 14-godišnjakinji ponuđena je besplatna terapija i smještaj u bolnici Nacional Cancer Institute u Marylandu u Sjedinjenim Američkim Državama, a prijateljica Lucine majke, Dubrovčanka Iva Funtek i najpoznatija hrvatska lifestyle blogerica Ella Dvornik, pokrenule su humanitarnu akciju da Luci i njezinoj obitelji pokriju ostale troškove, a na humanost pozivaju i Funcuti, piše Šibenik.in. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolest joj je dijagnosticirana prije dvije godine, a nakon četiri ciklusa kemoterapije Luca je obavila i operaciju, nakon čega je izgubila lijevo plućno krilo i srčanu ovojnicu. 

Nakon operacije uslijedila su još dva ciklusa kemoterapije nakon čega se stanje malo popravilo, no ubrzo se bolest ponovno vratila. Poslije dva nova ciklusa liječenja nije bilo pomaka na bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U dogovoru sa liječnicima na Rebru i liječnika u SAD odlučeno je da se krene s imunoterapijom koju će Luca primati na Rebru. No, u slučaju da imuno ne da učinak u vrlo kratkom vremenu mora za SAD. Na institutu nude mogućnost liječenja s još tri lijeka. Smještaj i liječenje bilo bi besplatno, ali troškove puta snose sami roditelji, kao i troškove eventualnih komplikacija. Da ne bi gubili vrijeme, liječnici savjetuju da se obitelj odmah počne pripremati za put u SAD sto traje par mjeseci", pojasnila je Iva, prijateljica Lucine majke za Šibenik.in. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luca Šeneta prvo je dijele u Hrvatskoj koje boluje od takve bolesti, a pomoći joj možete uplatom na račun HR4424070003105006606 OTP banka, dok uplate iz inozemstva idu na SWIFT: OTPVHR2X, IBAN: HR4424070003105006606 na ime Luca Šeneta, piše Šibenik.in. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo