tri puta tjedno u teretani /

Šibenčanka Nada Nemčić u šestom desetljeću života u sklekovima ‘šiša’ i upola mlađe muškarce

Image
Foto: Šibenski portal

Na pitanje što joj je glavna motivacija za redovite odlaske u teretanu, objašnjava da je to zdravlje jer otkad redovito vježba nema nikakvih bolova.

1.2.2017.
8:30
Šibenski portal
VOYO logo

Kad čovjek dođe u neke godine ili korak do mirovine sa svih strana bombardiraju ga savjetima što sve može raditi, a većina prijedloga odnosi se na uređivanje vrta, heklanje, lagane šetnje, aeorobik sporijeg tempa ili pecanje. Sve u skladu s godinama, rekli bi neki koji misle da čovjek  kad uđe u skupinu 50 plus više nema snaga raditi ono što je mogao kad je bio mlađi.

Nada Nemčić za koji mjesec će u mirovinu, ali Nada je daleko od aerobika za stariju populaciju, piše Šibenski portal. Nada diže utege, 50 kilograma iz mrtvog čučnja da preciziramo, radi sklekove i u tome ‘šiša’ i neke pripadnike jačeg spola u teretani. Nada ima 58 godina, a već dvije godine ide redovno u teretanu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za teretanu su glavni ‘krivci’ moji sinovi. Prvi put sam krenula s 52 godine kod Krešimira Juranića kojemu je moj sin pomagao i predložio je da i ja krenem. ‘Di ću ja stara žena u teretanu’, bio je prvi komentar. ‘Ti probaj, mama, pa ako ti se da, idi’ odgovorio je sin i nagovorio me. Četiri godine sam pauzirala nakon toga zbog zdravstvenih razloga i s 56 ponovno krenula, ovaj put kod Ive. O grupnim treninzima nisam ni razmišljala jer sam ja više solo igrač. Ne volim da mi nad glavom ‘visi’ određeni dan i sat i kad sve moram podrediti tome. Više volim ovako kad ja mogu doći kad meni odgovara i biti koliko mi se da. Nisam tip koji ide po šablonama, priča Nada kojoj su odlasci u teretanu kao odlasci kod prijateljice na kavu i ‘ćakulu’.

Više o Nadi pročitajte na Šibenskom portalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike