'o aferi plin za cent' / Show u Saboru, Mlinarić i Jandroković o gaćicama i tko je kome sladak. Zazivalo se i uvođenje alkotesta

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Nastavljena je izvanredna sjednica koju je sazvao predsjednik Zoran Milanović zbog plinske afere u kojoj je HEP prodavao višak plina, ponekad i za cent, koji je skuplje kupovao od INA-e

22.7.2023.
10:32
Josip Regović/Pixsell
VOYO logo

Sabor je u subotu nastavio izvanrednu sjednicu koju je sazvao predsjednik Republike Zoran Milanović na zahtjev oporbe zbog plinske afere i prodaje plina za jedan cent u HEP-u.

Milanović je predložio zaključak kojim bi Sabor obvezao Vladu da u roku od 15 dana utvrdi koje su institucije i osobe odgovorne za financijsku štetu nanesenu HEP-u u provedbi Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je rasprava trajala 16 sati, a uoči sjednice Hrvoje Zekanović je u sabornicu doveo predsjednika Milanovića od kartona s obzirom na to da se predsjednik osobno nije pojavio.

I Zlatko Hasanbegović je donio je košaračku loptu kao odgovor Milanoviću na izjavu da je sazivanjem izvanredne sjednica dao "oporbi ključ dvorane da igraju na koš i ništa ne porazbijaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je od jutra burno u Saboru.

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Mostovac Miro Bulj osvrnuo se na štrajk u pravosuđu: "Dok žene u pravosuđu štrajkaju i dok ih gazite, pred tajkunom Vujnovcem klečite i pred njim ste manji od miševa. Istovremeno ga je stavio u krizni tim Andrej Plenković. Ako ste Vujnovcu mogli dati za jedan cent megavat plina, to je pogodovanje tajkunu. Do čega ste doveli našu zemlju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mato Franković (HDZ) podsjetio je Mostovce da so oni osigurali uvjete da PPD kupi Luku Ploče, dok je Nikola Grmoja rekao "da se zna da je Pavo Vujnovac dao pozajmnicu HDZ-u".

Image
SNAŽNO NEVRIJEME /

Voda probila u sabor, sjednica prekinuta: 'Zatvorite prozor...'

Image
SNAŽNO NEVRIJEME /

Voda probila u sabor, sjednica prekinuta: 'Zatvorite prozor...'

"Mi smo mu zaustavili termoelektranu u Pločama, mi smo s njim na sudu, a on je vaš sponzor. Šeks s njim pije kave", rekao je Grmoja. Predsjednik Sabra Gordan Jandroković poručio da onda može reći da je i ta fotografija Vladimira Šeksa i Vujnovca iz 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suverenist Marijan Pavliček ustvrdio je da je žalosno da na sjednici Sabora nema ni šefa Uprave HEP-a ni ministra gospodarstva. Jandroković je odgovorio da u Saboru državni tajnik ali podsjetio da nema ni Milanovića koji je predlagatelj sjednice.

Stipo Mlinarić (Domovinski pokret) imao je dosjetku na Jandrokovića: "Gospodina Borića uopće neću komentirati, to me ne zanima, ali ću vas komentirati. Vi ste mi, ovako, slatki".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to mu je Jandroković kroz smijeh odgovorio. "Nakon što je Jučer ste imali ono s gaćicama, danas sam vam sladak, malo ste mi čudni..."

"Rekao bih vam ja nešto, ali nije za javnost", uzvratio je Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeli ste s tim gaćicama, ali nakon jučerašnje rasprave mogu vam reći da se u Hrvatskoj najbolje isplati biti gay političar jer onda možete što hoćete. Da sam ja nešto rekao od onog što su neki sinoć govorili, bio bih danas u novinama kao ludi desničar koji treba biti na psihijatriji. U Sabor treba uvesti alkotest i test na narkotike jer se od ove institucije pravi kokošinjac", rekao je Daniel Spajić iz Domovinskog pokreta pa zaradio opomenu.

POGLEDAJTE I VIDEO Milanovićev presedan zastupnike vratio u saborske klupe. Doskočice obilježile prvi dan, sutra nova runda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo