SEVERE WEATHER EUROPE UPOZORIO: / Na naše područje stiže hladna fronta, najavljene su 'ozbiljne vremenske neprilike'

Image
Foto: Severe Weather Europe

'Najniža temperatura će biti između -3 i 2, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna između 9 i 14, na Jadranu od 14 do 18 °C', stoji na stranicama DHMZ-a za četvrtak

27.3.2019.
18:01
Severe Weather Europe
VOYO logo

Posljednji tjedan ožujka karakterizirat će hladnija fronta koja će donijeti mnogo hladnije vrijeme na jugoistočni dio Europe i istočni Mediteran, ozbiljne vremenske neprilike i snježne padaline, upozorava Severe Weather Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Kvarnera najavljeni su snažni vjetrovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak teškoća u prometu

Meteorolog HRT-a Zoran Vakula najavio je suho, pa i barem djelomice sunčano vrijeme u nastavku tjedna, no do kraja petka će biti relativno svježe i osobito vjetrovito na Jadranu, uz nastavak teškoća u prometu.

U unutrašnjosti pak prijeti jutarnji mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu, u sjeverozapadnim krajevima i povećanu naoblaku. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice mraz. Najniža temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna između 9 i 14, na Jadranu od 14 do 18 °C", stoji na stranicama DHMZ-a za sutrašnju prognozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon iznadprosječno toplih dana temperatura zraka diljem se Hrvatske spustila na vrijednosti i niže od uobičajenih za doba godine, navodi HRT.

U utorak poslijepodne je u unutrašnjosti Dalmacije, primjerice, bilo hladnije nego u ponedjeljak i za 10 °C, gdjegod i više. Uzevši da je u većini krajeva palo uglavnom malo kiše, do 15 litara po četvornome metru, a samo je rijetko bilo i obilnijih pljuskova, poput Komiže, gdje je u samo nekoliko sati palo više kiše nego u posljednja dva mjeseca. u unutrašnjosti Dalmacije, primjerice, u utorak poslijepodne bilo je hladnije nego u ponedjeljak i za 10 °C, gdjegod i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladna jutra, svježi dani

U središnjoj Hrvatskoj bit će sunčanih razdoblja ujutro i ponovno kasnije popodne, a sredinom će dana biti umjerene i povećane naoblake. Jutarnja temperatura od 0 do 3°C, pa je mjestimice moguć i slab mraz. Poslijepodnevne vrijednosti većinom od 9 do 11°C.

U gorju će prevladavati oblačno i vjetrovito. Jutro hladno, a svježe će biti i tijekom dana. Na sjevernom Jadranu sunčanije, ali će dojam ugodnog proljetnog dana još mnogima kvariti umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaka, na udare i olujna bura puhat će i u Dalmaciji. Prevladavat će sunčano, ponegdje vjerojatno i vedro. Jutarnja će temperatura biti od 4°C u unutrašnjosti do 9°C na otocima, a dnevna većinom od 12 do 16 stupnjeva.

Mraz na kopnu, krajem tjedna mirnije i toplije vrijeme

Na jugu Hrvatske još ujutro može biti umjerene naoblake, ali će danju prevladavati sunčano uz umjerenu, ponegdje i jaku buru te temperaturu od 14 do 17 °C."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedinom tjedna vladat će još bura, na kopnu i mraz, a zatim slijedi mirnije i toplije vrijeme, zaključuju meteorolozi HRT-a.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo