šetača i planinara i dalje ima / Šetnja među oblacima više nije moguća! Najveća atrakcija Biokova vidikovac Skywalk zatvoren je početkom studenog

Surovi planinski uvjeti zatvorili su atrakciju, a šetnja među oblacima na Biokovu bit će moguća tek u travnju

10.11.2021.
10:00
VOYO logo

Zimski uvjeti na Biokovu dovoljan su razlog da se Park prirode, a s njim i najpoznatija atrakcija - zatvore. Rijetki gosti željni planina, na Biokovo ipak mogu doći. 

"Znači i dalje možete ući u park i kretati se cestom na vlastitu odgovorost. No, na sam vidikovac neće se moći ući, jer on će biti zaštićen i neće bit moguć pristup", objašnjava Slavko Jakša, ravnatelj parka prirode Biokovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine Skywalk posjetilo je 120 tisuća gostiju, a ove sezone interes je bio i veći. Ove godine ga je posjetilo oko 165 tisuća posjetitelja. No od početka studenog je zatvoren, a uskoro na njega stiže i zaštitna mreža. Novi posjetitelji čekat će toplija vremena i sigurnije uvjete. 

Image
#nemojpjehe /

Tvoj je kamen maslina i šlapa: Evo u čemu je ova starija gospođa stigla na Biokovo

Image
#nemojpjehe /

Tvoj je kamen maslina i šlapa: Evo u čemu je ova starija gospođa stigla na Biokovo

Turisti su se na Biokovo popeli puni planova. "Ovdje smo ne samo zbog Skywalka, ovdje smo zbog pješačenja, planinarenja, bicikliranja i penjanja", kaže Engelbert Gruber iz Austrije. "Bio sam prije dva mjeseca na Skywalku. Sad smo zajedno na odmoru. Bicikliranje, penjanje i plivanje su odmor, a ne samo Skywalk", ispričao je Herbert Gruber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do vidikovca vodi uska planinska cesta,  a pred ulazom u park zbog toga ljeti nastaju gužve. Od iduće sezone, ulaznice će se kupovati putem interneta.

"Onda bi se smanjile gužve jer svatko će znati, kad se kupe ulaznice preko weba, svoje vrijeme kad će doći na red. I mislim da s time gužvi ne I trebalo biti", tvrdi ravnatelj Park prirode Biokovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Surovi planinski uvjeti zatvorili su atrakciju, a šetnja među oblacima na Biokovu bit će moguća tek u travnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo