Autor novog statusa HDZ-a? /

Šeksov posinak: 'Od njega sam puno naučio, ali imam svoj put; politikom me zarazila supruga'

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

'Živjeli smo deset godina zajedno, raspravljali o većini društvenih, pravnih i povijesnih tema iz vremena stvaranja hrvatske države', kazao je Ressler o odnosu s očuhom

1.1.2018.
18:09
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Karlo Ressler, posinak Vladimira Šeksa i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke te savjetnik predsjednika Vlade, u medijima je proglašen jednim od ključnih Plenkovićevih ljudi, kao i autorom novog stranačkog Statuta, donosi Večernji list.

Mladi pravnik i znanstvenik od školskih je dana volio debatirati. Tijekom studija prava Ressler se "inficiratio" politikom preko današnje supruge Karle, koju je upoznao na Pravnom fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja sadašnja supruga, tada djevojka, bila je članica HDZ-a. Upoznao sam je na jednom od seminara, pričala mi je o stranačkoj političkoj akademiji na koju se htjela prijaviti. Tada sam poprilično pratio politička događanja, desni centar bio je moj svjetonazorski izbor, ali nisam bio član stranke. Nakon razgovora i zajedničkih učenja, odlučio sam se početkom 2. godine studija učlaniti u HDZ i prijaviti se na program Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, koji se organizira u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer. Moja je supruga imala važnu ulogu u mom približavanju politici", rekao je Ressler za Večernji list.

Na političkoj akademiji HDZ-a, uz ostale, predavali su im Davor Božinović, Davor Ivo Stier i drugi. Karlo Ressler je bio među boljim polaznicima političke akademije koja je nudila i medijske treninge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su europski zastupnici HDZ-a tražili asistente u stranačkoj bazi, voditelj političke akademije Srećko Prusina na njihov zahtjev preporučio je nekoliko kandidata.

"Prema preporuci iz političke akademije, došao sam u kontakt sa zastupnikom u Europskom parlamentu Andrejem Plenkovićem. Upoznali smo se i razgovarali o tome kako bih počeo raditi kao jedan od njegovih asistenata", kaže Ressler za Večernji list.

Od očuha Vladimira Šeksa, ističe, puno je naučio, ali ističe da ima svoj put. "Živjeli smo deset godina zajedno, raspravljali o većini društvenih, pravnih i povijesnih tema iz vremena stvaranja hrvatske države. Od njega sam puno naučio. Politika je zanimanje u kojem je teško odijeliti privatno od profesionalnog, ali ja imam svoj put", kaže Ressler.

HDZ treba nastaviti oblikovati kao modernu stranku, ističe Ressler o novom Statutu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo