Seksi SMS porukama nabijaju račune građanima

Ukoliko vam stigne poruka s broja 67780 najbolje da je zanemarite, inače biste mogli 'skidanje' sadržaja osjetiti na računu.

20.4.2012.
8:07
VOYO logo

"Već me neko vrijeme uznemiravaju SMS poruke s različitih brojeva telefona. Poruka glasi ovako: Korisnica vam šalje osobnu poruku. Poruka je važna, možete je preuzeti sa servisa slanjem SMS sadržaja Zona2, Zona3 ili Spika2... na broj 67780. Ili mi stigne poruka sadržaja: korisnica vam šalje svoju fotografiju, prihvaćate li? U početku sam mislila da mi frendica ili kolegica šalju nešto, pa sam prihvatila.

Broj s kojeg stigne prva poruka bude od svih operatera, dakle ponekad je to s mreže 091, odnosno 098, 095... Znalo je stići i desetak poruka na dan. Zvala sam službu za korisnike, rekli su da je to običan 'spam' i da oni tu ne mogu ništa, te da će sve biti u redu ukoliko ne odgovorim na poruku", požalila se čitateljica Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, uznemirujuće poruke dobivaju i brojni drugi građani. Neki od njih na vrijeme povežu da bi mogla biti riječ o seksi fotografijama na zaslonu mobitela budući da neke poruke spominju potrebnih 18 godina, međutim neki tu informaciju ne dobiju ili previde. Oni koji "skinu" ponuđene fotografije, osjetit će to na računu za mobitel.

Operateri: To nisu naše usluge

Sva tri mobilna operatera, T-mobile, Vipnet i Tele2, poručuju pak da to nisu njihove usluge, nego da je riječ o tvrtkama, pružateljima usluga s dodanom vrijednošću koje ugovorno koriste njihovu infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da ni na koji način nisu povezani sa slanjem spomenutih poruka i naglašavaju da spomenutim pružateljima usluga s dodanom vrijednošću ne dostavljaju brojeve svojih korisnika.

Iza broja 67780 iz tih poruka kriju se deseci sumnjivih djelatnosti. Operateri kažu da su oni koji šalju poruke do podataka možda došli preko društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo