Šeks usred sjednice: Alo, Paško, ne čujem te!

Dok je predsjedavao saborskom sjednicom, Šeks je izvadio mobitel i odgovorio na poziv predsjedniku Sabora Luki Bebiću. 'Alo, Paško. Vodim sjednicu. Sad će biti brzo gotovo. Hoću, hoću.

24.5.2010.
17:54
VOYO logo

"Za očekivati je da će ovog tjedna biti raspravljen i sa 77 glasova prihvaćen nacrt izmjena Ustava", izjavio je Vladimir Šeks nakon sjednice Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav. Nakon toga će, kaže, matični odbor pripremiti konačni prijedlog promjene Ustava koji će se donijeti dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika.

Prema prijedlogu zakona hrvatski državljani s navršenih 18 godina koji imaju pravo glasa imali bi jednako biračko pravo u izborima za Sabor, predsjednika RH i Europski parlament, te u postupku odlučivanja na državnom referendumu u skladu sa zakonom. U izborima za Hrvatski sabor birači koji nemaju prebivalište u RH imali bi pravo izabrati tri zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izborima za Sabor, predsjednika RH i parlamenta EU, te u postupku odlučivanja na državnom referendumu biračko bi se pravo, prema predloženoj dopuni, ostvarivalo na neposrednim izborima tajnim glasanjem, pri čemu birači koji nemaju prebivalište u RH biračko pravo ostvaruju na biračkim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima RH u stranoj državi u kojoj prebivaju, piše Večernji list.

Nema svađe s Josipovićem

Upitan za komentar pisanja medija da je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor članovima stranke zabranila da se svađaju, Šeks je kazao kako ne postoji nikakav sukob između HDZ-a i predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostavite se toga", kazao je Šeks novinarima i dodao da je u svojim istupima u medijima samo izrekao "jednu namjeru da se predsjednik Republike striktno drži ustavnih ovlasti u sustavu parlamentarne demokracije".

"I to je sve. Ne kanimo zaoštravati nikakve ni odnose ni bilo što između predsjednika Republike, Vlade, HDZ-a", kazao je Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući tvrdnju predsjednika Josipovića da je s kolegama iz vrha HDZ-a "isprovocirao postupke Hrvatske odvjetničke komore" u slučaju Ante Nobila, Šeks je prošli tjedan ocijenio da je Josipovićev istup "izvan okvira parlamentarne demokracije".

Dok je predsjedavao saborskom sjednicom Šeks je izvadio mobitel i odgovorio na poziv predsjedniku Sabora Luki Bebiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka, nemoj me sada", kroz šalu je promrsio Šeks, dok mu je mobitel uporno zvonio. Šeks se ipak javio i rekao: "Alo, Paško. Vodim sjednicu. Sad će biti brzo gotovo. Hoću, hoću. A, da s Markova trga."

Za pričanje na mobitel usred sjednice Šeks se ispričao svima, pa i sebi, te pojasnio da je na telefonu bio Luka Bebić, koji ima emisiju s Markova trga pa se mora malo informirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005210463006 arti-201005210621006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo