ŠEKS POTPALJUJE VATRU U ODNOSIMA SA SRBIJOM: / 'Fućka mi se što je predsjednik, Vučić je četnik i neće nam on propisivati zakone!'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Prepucavanja između Hrvatske i Srbije došla su jučer na novu razinu kad je HDZ-ov Vladimir Šeks nazvao srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića četnikom.

29.9.2017.
10:19
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

'Pa što će nama jedan četnik propisivati zakone', rekao je Vladimir Šeks, i to pred kamerama Nove TV.

Šeksa izazvala Vučićeva izjava o Pandorinoj kutiji

Sve je izazvano odredbom Zakona o pravima hrvatskih branitelja, u kojoj stoji da je Hrvatska devedesetih godina trpjela agresiju Srbije, Crne Gore i JNA uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Šeks je Aleksandra Vučića nazvao četnikom osvrćući se na njegovu izjavu o tome da je predloženi zakon Pandorina kutija. Rekao je da bi Srbija na njega mogla reagirati s još 500 zakona o tome što su oni proživjeli tijekom Oluje ili u Jasenovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za komentar cijele situacije nakon što je već rekao da je Vučić četnik, Šeks je to i ponovio:

'Fućka mi se što je predsjednik, on je četnik', rekao je za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac: 'Vučić ima pravo izraziti zabrinutost, ova tema ugrožava nastavak dijaloga'

Šeksove je izjave odmah osudio SDSS. Iz te su stranke poručili da bi bolje bilo da nisu ni vidjeli ni čuli njegovu izjavu, jer za takvo što nema mjesta u javnom prostoru.

SDSS-ov Milorad Pupovac kaže da se Vučić kao predsjednik Srbije ne treba miješati u donošenje hrvatskih zakona, ali ipak brani njegove komentare. Tvrdi da Vučić ima pravo izraziti zabrinutost ako neka tema, poput ove, ugrožava nastavak dijaloga. Pupovac se požalio na jačanje ekstremizma i ustaštva u Hrvatskoj putem medija u Republici Srpskoj, gdje se sastao s Miloradom Dodikom. Sastanak je održan onog dana kad je na dnevnom redu bila i saborska rasprava o Vladinom prijedlogu Zakona o pravima hrvatskih branitelja, pa Pupovac u raspravi nije sudjelovao, dodaje Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo