Šeks opet progovorio o svom 'prijatelju' Bebiću

11.2.2011.
22:47
VOYO logo

''Besprizorni i besprimjerni napadaji i verbalna agresija zastupnika Dinka Burića prema Vladi, predsjednici Vlade, ministrima i vrhu HDZ-a nezabilježeni su u dvadesetogodišnjoj hrvatskoj parlamentarnoj praksi. Burić optužuje i odmah osuđuje. On je egzekutor i tu je jasno da je predsjednik Sabora trebao reagirati i nakon druge opomene mu uskratiti riječ. Nažalost, radi široko shvaćene demokracije, predsjednik Luka Bebić to nije učinio. Moj prijatelj i kolega Luka Bebić pretolerantno dopušta da se ne poštuje Poslovnik'', rekao je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Za novonastalu situaciju u Saboru Šeks je rekao da se ipak radi o ''buri u čaši vode'' te da prema onima koji prave nered, zasad, neće biti sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako klub zastupnika ili stranka drže da predsjednik Sabora ne poštuje poslovnik, onda o tome treba raspraviti Odbor za Ustav, kojemu sam ja predsjednik, i taj odbor arbitrira, donosi prijedlog Saboru i utvrđuje se pravorijek. To bi sada bilo preoštro, pa ćemo na Predsjedništvu Sabora zatražiti od svih aktera da se poštuje Poslovnik i da uskladimo svoje ponašanje na jednoobrazan način'', izjavio je Šeks.

Gostujući u Dnevniku HTV-a Bebić je izjavio kako nije on uzrok niske razine rasprave u Saboru te da u sabornici pokušava držati sve konce u rukama. Ponovio je kako će nastojati odraditi svoj mandat do kraja. Smatra kako ima puno važnijih stvari za komentiranje od ovoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka Jadranka Kosor kazala je kako će se u HDZ-u razgovarati o međusobnom ophođenju.

''Razgovarali smo već, ali kao što vidite na naplatu uvijek dolazi činjenica ako svi na vrijeme ne reagiramo na govor mržnje. Na govor mržnje, ma od koga on dolazio, treba se reagirati odlučno i odmah. Ali što se tiče HDZ-a mi ćemo nastaviti razgovore o tome'', kazala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102110111006 arti-201102110715006 arti-201102100199006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo