LJUBIĆ ZA RTL /

Šef Županijskog stožera u Koprivnici objasnio kako se pojavio virus na Odjelu intenzivne njege

Gost RTL-a Danas bio je šef Županijskog stožera u Koprivnici Ratimir Ljubić

7.5.2020.
20:00
VOYO logo

‘’I dalje imamo 74 osobe pozitivne na COVID-19 u županiji. Od 30 štićenika doma za starije i nemoćne koji su pozitivni njih 28 nalaze se u Općoj bolnici ‘’Dr. Tomislav Vardek’’ ima slabe ili nikakve simptome. Oni su svi starije osobe s drugim bolestima, a još dvoje se nalazi u Klinici za Infektivne bolesti ‘’Dr. Fran Mihaljević’’ u Zagrebu’’, kazao je šef Županijskog stožera Ratimir Ljubić u Koprivnici u razgovoru s RTL-ovim reporterom Ivanom Žadom.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Od pojave COVIDA-19 u našem domu se vrše svi protokoli i savjeti Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i HZJZ-a. Županijski stožer je formirao tim koji pomaže svakodnevno savjetima pomažu upravi upravljati domom u ovoj kriznoj situaciji te je u suradnji s Općom bolnicom dao četiri medicinske sestre koje rade na obuci našeg osoblja i pomažu u zbrinjavanju naših štićenika’’, kazao je.

‘’Naš Odjel intenzivne njege je u punoj funkciji – četiri medicinske sestre i jedan liječnik su iz predostrožnosti u samoizolaciji, a zbog greške u komunikaciji pacijent je zbog lošeg njegova lošeg stanja premješten s COVID-Odjela na Odjel intenzivne njege, ali sve je rađeno po protokolima i osobe koje su u samoizolaciji su samo zbog toga što nisu imale potpunu zaštitnu opremu po COVID protokolu, a imale su svu zaštitnu opremu’’, zaključio je Ljubić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike