soa o borgovanju / Šef tajne službe brifirao Predsjednicu što su otkrili o aferi Hotmail pa poručila: 'Ja bih novac vratila!'

Zatražila je i dobila izvještaj SOA-e koji joj je na Pantovčak donio sam šef tajne službe Daniel Markić. Smatra da su članovi grupe Borg pokazali neozbiljnost i da ovo baca veliku sjenu na cijeli proces spašavanja Agrokora

18.5.2018.
18:46
VOYO logo

Zbog afere Hotmail, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkazala je planirani put u Slovačku i Crnu Goru. Jutros je stigla u Sabor kako bi objavila da je zatražila sastanak s premijerom te da se nada kako će se vidjeti u ponedjeljak ujutro, kada planira predložiti i sjednicu Nacionalnog vijeća. 

Zatražila je i dobila izvještaj SOA-e koji joj je na Pantovčak donio sam šef tajne službe Daniel Markić. Smatra da su članovi grupe Borg pokazali neozbiljnost i da ovo baca veliku sjenu na cijeli proces spašavanja Agrokora. O odgovornosti premijera Plenkovića, Predsjednica ne želi govoriti dok ne dobije sve podatke, ali poručuje da je svatko politički odgovoran za posao koji radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li se čula s premijerom i vidi li njegovu odgovornost u cijeloj priči, odgovorila je:

"Nismo se čuli telefonom zato što sam bila izvan države i upravo zbog ove situacije u kojoj smo se našli da su procurili ti mailovi očito je prema informacijama koje imam da oni nisu došli s računa gospođe Dalić već ih je netko drugi dao. Međutim držim da telefonski razgovor preko linija s neke druge sržave ne bi bio sigurnosno dovoljno zaštitćen i zbog toga sam tražila osobni sastanak", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na upit tko je pisao Lex Agrokor, rekla je da je to pitanje postavila ministrici Dalić.

"U nekoliko navrata je bila kod mene i brifirala me o postupku, ja vam u ovom trenutku ne mogu dati datume, ali možemo ih izvući. Odgovorila mi je da je lex pisala ona i njezini suradnici. Imena i prezimena mi nije dala niti sam ih ja u tom trenutku tražila jer ne poznajem tu skupinu ljudi. Ne znam je li bila iskrena ili nije, mislim da će istraga koja je pred nama, koju vode Državno odvjetništvo i ostali, to dokazati", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A znaju li se novi detalji istrage te je li SOA što otkrila ili potvrdila, otkriva reporterka RTL-a Damira Gregoret u nastavku priloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo