nije platio ni lipe / Šef Domovinskog pokreta živi u Osijeku, a prijavio se u Vukovaru. Tako je uštedio više od 113 tisuća kuna prireza

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mario Radić je za svoje 1.152 dionice ukupno dobio 8,755.200 kuna

17.9.2021.
12:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon ostavke Miroslava Škore, 20. srpnja, trenutačno prvi čovjek Domovinskog pokreta, Mario Radić izjavio je u intervjuu za Jutarnji list da u u Osijeku živi posljednjih 27 godina. No iz javno dostupnih podataka, vidljivo je da Radić od 23. siječnja 2018. godine ima prebivalište u Vukovaru, u Ulici Lijeva Supoderica.

Nakon Škorine ostavke, Radić je bio član, a jedno vrijeme i predsjednik nadzornog odbora moćnog trgovačkog lanca, tvrtke Pevex, no zanimljivo je da je on i jedan od najvećih dioničara Pevexa. Osobno, u vlasništvu ima 1.152 dionice, a njegova tvrtka Filir (sjedište također u Vukovaru), u posjedu je 991 dionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sredstva EU fondova /

RTL Potraga doznaje: PNUSKOK istražuje dodijeljene potpore iz projekta Slavonija i Baranja

Image
sredstva EU fondova /

RTL Potraga doznaje: PNUSKOK istražuje dodijeljene potpore iz projekta Slavonija i Baranja

Početkom lipnja ove godine objavljeno je kako je tvrtka Pevex iz rekordne neto dobiti ostvarene u 2020. godini, od čak 199,45 milijuna kuna, svojim dioničarima (ukupno 453), isplatila gotovo 95 milijuna kuna. Mario Radić je za svoje 1.152 dionice ukupno dobio 8,755.200 kuna.

U Osijeku gdje je njegovo prebivalište bilo do siječnja 2018., stopa prireza je 13 posto. U Vukovaru, gdje je nakon toga prijavio prebivalište, međutim prireza nema; stopa je 0 posto. Da je dakle bio prijavljen u Osijeku morao bi platiti prirez od 113.817 kuna. S obzirom na to da je prebivalište prijavio u Vukovaru, nije platio ni lipe prireza, otkriva Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moje trenutno prebivalište je Vukovar. Prije toga sam bio prijavljen u Osijeku i Zagrebu u različitim vremenskim terminima. Prebivalište je mjesto i adresa u Republici Hrvatskoj na kojem se osoba trajno nastanila radi ostvarivanja svojih prava i obveza vezanih za životne interese. Ja sam rođeni Vukovarac čiji su pretežiti životni interesi vezani uz Vukovar. Mjesto moje prijave je moja djedovina gdje pokušavam provoditi većinu svog vremena. U zadnje vrijeme životni interesi me vode diljem Hrvatske'', pojasnio je Radić za Telegram dodavši da je prireze i poreze plaćao sukladno propisima RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo