premijer u šetnji sa sinom / SDP zatražio Vladu da odstupi, Plenković bez komentara: donosimo analizu posljedica afere Hotmail

Oporba i dalje ponavlja da cijela Vlada zbog afere Hotmail treba dati ostavku. Andrej Plenković danas na sve nije imao komentara

12.5.2018.
18:56
VOYO logo

Oporba i dalje ponavlja da cijela Vlada zbog afere Hotmail treba dati ostavku! Dodatno su to naglasili mladi SDP-ovci, izvevši performans pred zagrebačkim restoranom u kojem se Martina Dalić skrivala od novinara i slavila kreiranje Lex Agrokora.

Gotovo u isto vrijeme, također u centru Zagreba bez najave stigao je premijer Andrej Plenković s dijelom ministara i sinom, ali na pitanja nije želio odgovoriti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro raspoložen i, barem prema van, neopterećen aferom koja mu trese Vladu.

I premijer i dio njegovih ministara na proslavu Dana Europe došli su bez najave i otišli – bez komentara na aferu Hotmail kao i sudbinu potpredsjednice Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne možemo stalno, opet ćete me isto pitat. Danas šetam s malim, morate malo popustiti, da se i ja odmorim, je li to pošteno?", rekao je Plenkvić nakon najezde novinara.  

Premijer očito zasad ostaje uz Dalić, a upravo je zbog puno više od nepoštenja njezinu hitnu smjenu, ali i ostavku cijele Vlade zazivao SDP-ov Forum mladih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupili su se ispred restorana u Zagrebu kojeg je Martina Dalić u mailovima nazvala 'niskoprofilnim' i, kako je napisala, pogodnim jer ne privlači previše pažnje dok se kreira Lex Agrokor. 

“Gospođa Dalić obmanula je hrvatsku javnost kada je govorila da o tome ne zna ništa, da gospodina Šavorića ne pozna, dakle govorila je neistine, ona je plela mrežu oko Agrokora što će u konačnici ugroziti i nagodbu i ugroziti i budućnost Agrokora, a premijer Plenković joj je to omogučio”, kaže Domagoj Hajduković iz SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mladima je poruka ako imaš malu plaću ili ako ti poduzeće ne posluje dobro Martini se javi da ti Lex napravi. To je žalosno, ali činjenično stanje", prokomentirala je Biljana Gača, Forum mladih.

Poručuju da je nagodba kontaminirana i da se čude potpori koju premijeru, a i potpredsjednici Dalić još daju koalicijski partneri. Njima je pak nagodba i dalje prioritet, a uoći idućeg tjedna i sastanka s Fabrisom Peruškom iz HNS-a poruka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako ćemo imati intenzivnu komunikaciju od svih potencijalnih i političkih tereta koji bi se u procesu mogli dogodit. Vrijeme će pokazati da li je nešto od toga toliko opterečujuće da se moraju neke odluke donositi", kaže predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Iz MOST-a, koji je bio na mjestu HNS-a kada se Zakon dogovarao, ista poruka kao iz SDP-a:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U svakoj ozbiljnoj zemlji nakon ovakvih mailova, ovakve korespodencije koja pokazuje na koji način se izvan institucija pisao taj zakon, na koji način su ljudi koji su u tome sudjelovali profitirali mislim da bi u najmanju ruku Martina Dalić trebala otići, ali oni ništa ne poduzimaju", komentira Nikola Grmoja. 

I dok je predsjednik Sabora, ali i glavni tajnik HDZ-a bio u Bleiburgu, komentara, baš kao ni njegov stranački šef nije imao..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovome trenutku ovdje na Bleiburgu ne bih sada govorio o tome, bit će vremena o tome govoriti", prokomentirao je Jandroković. 

Mnoga pitanja oko Lexa Agrokor još nisu odgovorena, a i realno je očekivati da će ih se otvoriti - još više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljedice ove aktualne afere u našem je studiju analizirala naša Damira Gregoret.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo