SDP JE OSTVARIO SVOJ CILJ, IZLAZNE ANKETE IM DAJU 3 MANDATA: / 'Dokazali smo da možemo, ovo je samo početak'

Image

Prvi komentar nakon rezultata izlaznih anketa dao je Ranko Ostojić (SDP)

26.5.2019.
19:23
VOYO logo

SDP je prema izlaznim anketama dobio tri mandata u Europskom parlamentu. Prvi komentar iz redova te stranke dao je Ranko Ostojić.

"Uvijek može bolje, ali to su ankete. Mi smno ostavarili svoj cilj. SDP je dokazao da može i ja sam siguran da je ovo početak svih dobrih rezultata koje će SDP ostvariti u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'SDP još bolji'

Na novinarski upit hoće li on biti treći europarlamentarac, Ostojić je rekao: "Uspjeh svake moje kolegice i mog kolege ili mene je uspjeh SDP-a. Nije bitno koja su to tri sigurna, to će na kraju rezultati pokazati."

Na kraju je dodao: "SDP je izabrao pobjednički tim, bez direktnih sučeljavanja, što bi odgovaralo HDZ-u, izborili smo dobar rezultat. Ja sam vječni optimist, a ne reformirani pesmimist, da će SDP biti još bolji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] NOVI REZULTATI ANKETA DAJU HDZ-U JEDAN MANDAT VIŠE NEGO PRIJE: /

'Najveći smo, najjači smo... Još će se ovo mijenjati'

Image
[VIDEO] NOVI REZULTATI ANKETA DAJU HDZ-U JEDAN MANDAT VIŠE NEGO PRIJE: /

'Najveći smo, najjači smo... Još će se ovo mijenjati'

Picula zadovoljan

Nositelj izborne liste SDP-a Tonino Picula izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatima izlazne ankete koja pokazuje da je njegova stranka osvojila 18,4 posto glasova, odnosno tri mandata u Europskom parlamentu, ocijenivši da je SDP postigao zadane političke ciljeve.

"Očito smo postigli zadane političke ciljeve, koje smo realno postavili. U okolnostima u kojima se SDP našao, pri čemu mislim na gotovo dvije godine različitih unutarnjih turbulencija, uspjeli smo konsolidirati poziciju stranke“, kazao je Picula dodavši kako je jedan od razloga uspjeha bila i dobro sastavljena lista od pojedinaca koji imaju jasan politički identitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duga kampanja pomogla je da prenesemo našu poruku svim dijelovima biračkog tijela i došlo je do reakcije birača koji su očito poželjeli ojačati upravo socijaldemokratsku alternativu, kako u Hrvatskoj tako i, nadam se, diljem Europske unije, istaknuo je Picula.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protestne objave

Komentirajući prolazak, po izlaznoj anketi, krajnje desnih političkih opcija koje vjerojatno ne bi želio vidjeti u Europskom parlamentu, Picula je rekao da je bilo nerealno očekivati da se u situaciji kada imamo 33 liste ta politička gibanja i svojevrsni porast antiestablishment i antisistemskih opcija i pojedinaca neće odraziti i na situaciju u Hrvatskoj.

"Vidjet ćemo na koji će se način i oni politički organizirati u Europskom parlamentu, ali nadam se da će proeuropske stranke i opcije doista imati snage i riješiti sve krizne momente zbog kojih su populisti i antisistemske stranke i pojedinci politički narasli", rekao je Picula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Biljana Borzan je komentirala rezultate izlazne ankete, ali i rezultate drugih lista.

Razmrvljena desnica

"Mi smo svoj cilj ostvarili, ali očekujemo da se desna scena razmrvljuje. Solidan rezultat Ruže Tomašić šalje poruku HDZ-u", komentirala je Borzan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se i na izlaznost birača na izbore, rekavši kako je zadovoljna "da je veća nego prošli put jer sam radila na tome i pokazala da mi je stalo."

Dodala je i kako su europarlamentarci pokušali objasniti što tamo rade, a, kaže, kako su u tome neki bili više ili manje uspješni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko svoju priču priča

Osvrnula se i na kampanju u kojoj nije bilo puno europskih tema: "Svatko je govorio o onome što zna i time nastojao privuči birače."

Svoje izlaganje medijima zaključila je ne baš optimističnim komentarom o jednom mandatu Mislava Kolakušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat Kolakušića je protestni rezultat. iznjedren drugim rezultatima, jer su građani mislili da će im on riješiti ovrhe i druge probleme, pa će kasnije razočaranje u njega biti još i veće", konstatirala je Borzan.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo