PORUKA ŠEFA SDP-A / 'SDP je osnovao krizni stožer kako bi pomogao malim dobavljačima'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Šef opozicije rekao je kako će njegova stranka idućeg tjedna u Saboru pokrenuti opoziv Zdravka Marića

8.4.2017.
13:15
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je kako je lex Agrokorom Vlada otvorila Pandorinu kutiju. "Vlada poručuje: tko nije jamio, sada ima priliku. SDP je osnovao krizni stožer kako bi pomogao malim dobavljačima i radnicima čiji su životi i čije su sudbine potpuno izloženi. Od ponedjeljka je ovdje besplatni informativni telefon za pravnu pomoć", rekao je Bernardić.

Šef opozicije rekao je kako će njegova stranka idućeg tjedna u Saboru pokrenuti opoziv Zdravka Marića jer, kako je rekao Bernardić, Marić, s obzirom da se u izuzima od odlučivanja o Agrokoru, ne može biti ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić se osvrnuo i na potpredsjednicu Vlade Martine Dalić koja se izuzela iz odlučivanja o INA-i. "Pitanje je tko vodi hrvatsku: krupni kapital, strane banke. Hrvatski građani sigurno ne", rekao je Bernardić. 

Šef SDP-a najavljuje i osnivanje istražnog povjerenstva o slučaju Agrokor koje će zatražiti SDP. "Očito je postojao paralelni sustav financiranja, s kojim su bili upoznati mnogi, a koji je omogućavao radnje koje nisu dopuštene van regulatornih tijela", rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako očekuje da će ustavni sud pokrenuti ocjenu ustavnosti lex Agrokora te da će SDP tražiti da se u proceduru uvrsti Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi kojim bi se omogućilo domaćim poljoprivrednicima da na policama lanaca sudjeluju s najmanje 40 posto proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo