'Nikad na pola koplja...' /

SC zabranio postavljanje LGBT zastave na domove, studenti ju izvjesili sami: 'I MI TU ŽIVIMO!'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

Iz Zagreb Pridea poručili su kako su tražili dopuštenje za izvješavanje zastava i na studentskim domovima, ali kako im je SC molbu kategorički odbio

7.6.2018.
11:04
Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U Zagrebu trenutno traje Pride tjedan, a u subotu, 9.6., održat će se i Povorka ponosa. Ususret istoj, kao i svake godine u ovo vrijeme, diljem grada su privremeno postavljene LGBTIQ+ zastave. Tako ih u našoj metropoli možete vidjeti na Trgu bana Jelačića, Trgu žrtava fašizma, Trgu kralja Tomislava itd., ali ne i na studentskim domovima. Naime, iz Zagreb Pridea, pojasnili su kako im Studentski centar za to nije dao dopuštenje. "Jedini zahtjev koji nije odobren je za Studentski centar, iako su #LGBTIQ mladi posebno izloženei diskriminaciji i podrška im je najpotrebnija", napisali su na svojoj službenoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao odgovor na spomenuti razvoj događaja, piše Srednja.hr, studenti i studentice su zastavu duginih boja na balkon Studentskog doma Stjepan Radić izvjesili sami, a kraj nje i natpis "I mi tu živimo". Iako se zastava nije vijorila dugo (naime, zajedno je s natpisom ubrzo uklonjena sa spomenute lokacije), iz Zagreb Pridea pozdravljaju ovaj potvhat jer - poruka je poslana.

U Zagrebu će ovo biti 17. po redu Povorka ponosa i to s motom "Da nam živi, živi rod", a službeni početak je u 15:00 sati ispred Mimare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo