OGLASILI SE IZ HNB-A / Sav novac za liječenje malene Kiare nalazi se na računu u Sberbanku, majka poslala apel javnosti: 'Ovo je još jedan udarac...'

Image
Foto: Facebook / 'Kiara želi život'

Malena Kiara boluje od rijetkog i iznimno opasnog tumora na mozgu, a njeni roditelji, Matea i Valentino Goršić, susreli su se s novim problemom. Svi novci koje su građani Hrvatske prikupili kako bi pomogli u liječenju male Kiare nalaze se na računima Sberbanka

28.2.2022.
12:36
Facebook / 'Kiara želi život'
VOYO logo

Situacija u Ukrajini uvelike utječe na mnoge stvari u svijetu, a sada su to osjetili i roditelji 7-godišnje Kiare koja se posljednjih nekoliko mjeseci liječi u SAD-u.

Image
HNB UVEO MORATORIJ /

Može se dizati samo 7280 kuna dnevno, oglasio se Sberbank: 'Geopolitička situacija imala je brz i značajan utjecaj na poslovanje'

Image
HNB UVEO MORATORIJ /

Može se dizati samo 7280 kuna dnevno, oglasio se Sberbank: 'Geopolitička situacija imala je brz i značajan utjecaj na poslovanje'

Malena Kiara boluje od rijetkog i iznimno opasnog tumora na mozgu, a njeni roditelji, Matea i Valentino Goršić, susreli su se s novim problemom. Svi novci koje su građani Hrvatske prikupili kako bi pomogli u liječenju male Kiare nalaze se na računima Sberbanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je što će ta banka, odnosno njene europske podružnice, propasti zbog napada Rusije na Ukrajinu. Zbog cijele situacije u problemu se našla obitelj Gorišić.

Dobre vijesti vezane uz zdravlje malene Kiare

Kiara se nalazi u San Franciscu od kraja prošle godine, a nedavno su iz tamošnje klinike javili kako je magnet glave potvrdio kako se tumor smanjio u svim smjerovima. Liječenje bi trebalo koštati više od 30 milijuna kuna, a obitelj Goršić prikupila je nešto više od polovice tog iznosa zahvaljujući sugrađanima dobrog srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nakon dobrih, ubrzo su stigle i loše vijesti. Zbog toga su se javnosti obratili Matea i Valentino, a objavu obitelji Goršić prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovog jutra je stigao još jedan udarac na već teškom i grčevitom putu za Kiarin život, ali ovog puta udarac koji boli najjače i najviše do sada. Ovaj udarac Kiari možda zaista oduzima šansu da živi!!!

Ovim putem vam se obraćam kao očajni roditelj i majka teško bolesne djevojčice, koja uz to što se grčevito borim za djetetov život moram se baviti i nažalost problemima Sberbanka d.d Hrvatska i geopolitičkom situacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi novci koji su građani Republike Hrvatske prikupili kao donacija za Kiarino liječenje se nalaze na računima Sberbanka d.d i do kojih sad zbog geopolitičke situacije ne možemo doći te istim novcima zajedno s bankom prijeti propadanje, ti novci možda nekome u Vladi ili u HNB-u ne znače ništa, ali ti novci nama znače SVE, ti novci znače Kiari ŽIVOT. Apeliram na Vladu i HNB da podrže Kiaru, da nam omoguće da do sredstava dođemo, da mom djetetu ne oduzmu šansu za život. Da moje živo dijete ne pokopaju!

Molimo HNB za iznimku da se moratorij s naših računa povuče kako bi sredstva povukli iz Sberbanka d.d, da Kiari i njenom životu damo šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti novci su neophodni za Kiarino liječenje, a ne samo liječenje nego su neophodni za njen život, nemojte pokopati moje dijete, jer ako nam onemogućite prijenos sredstava ste Kiaru ubili, jer bez istih sredstava Kiara u četvrtom mjesecu ne može nazad u San Francisco nastaviti svoje liječenje, a bez nastavka liječenja Kiara neće biti sretno i bezbrižno dijete nego dijete koje će nažalost izgubiti bitku za život!"

Oglasili se i iz HNB-a

A o cijeloj situaciji oglasio se i HNB, odnosno viceguverner Romano Šubić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o razdoblju od samo 48 sati u kojem svi skupa moramo biti strpljivi. Ne možemo raditi iznimke u pojedinim slučajevima jer je to jako teško tehnički i informatički provesti. Odmah nakon noći s utorka na srijedu, sva sredstva dotične obitelji bit će dostupna, baš kao i ostalim klijentima Sberbanka", poručio je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo