SLUČAJ SAUCHA / Saucha pod teškim presingom proširenja istrage: šalje li njegova supruga poruku Milanoviću?

Supruga i odvjetnica Tomislava Sauche, nekadašnjeg bliskog suradnika Zorana Milanovića - izišla je danas pred kamere, vidno potresena razvojem događaja

12.4.2017.
19:03
VOYO logo

Dan uoči sjednice Sabora na kojoj će se ponovno odlučivati o imunitetu njezina supruga - Ivana Saucha otvorila je dušu novinarima. "Život nam je pretvoren u pakao jer je vrlo lako braniti krivog čovjeka a vrlo teško braniti nevinog čovjeka", tvrdi Ivana Saucha. 

U šoku je jer Uskok ne odustaje od progona nego širi istragu na njegovu tajnicu Sandru Zeljko. Obeshrabruje ih i zahtijev da sjednica Sabora prilikom skidanja imuniteta ne bude javna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dešavaju se sada neke stvari koje nemaju veze sa zdravim razumom", tvrdi Ivana. Iz DORH-a objašnjavaju da su tražili nejavnu sjednicu zbog tajnosti izvida, dok iz SDP-a - Sauchine bivše stranke - poručuju da će ga ovaj put zaštiti.

"Ako se pokaže da je prvi postupak bio opravdan - glasat ćemo za skidanje imuniteta, ali slati novi postupak dok su milijarde izvučene van, dok radnici Borova ne primaju plaću, Agrokorovi ne dobivaju plaću, pa nije ovo igra", smatra Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je Saucha proširenje teško prihvatio. "Prije svega nije glup. Doživljava to tragično. Dok mi nastojimo pomoći da se neki ljdui ne osude koriste se sva sredstva da se sve učini da se dokaže da je on kriv ako ne za ovo onda za to što je ukrao bombon", tvrdi Sauchina supruga. 

Vjeruje da je postupak politički motiviran - i da je bio usmjeren protiv bivšeg premijera Milanovića. "Moj suprug nije takav da tereti nekoga trećeg samo zato da bi time pomoao sebi jer on s time ne bi mogao živjeti", objašnjava Saucha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda nije pomogao u okrivljavanju Milanovića, čini se da su njihovi odnosi ipak narušeni. "Vi proživite dosta katarzična iskustva u cijelom periodu, od ljudi s kojima mislite da ste s njima jako dobri da ste za njih davali život 4 godine doživite svašta -nerazumijevanje, udarce i osjećate se jako, jako loše", rekla je Sauchina supruga. 

Saucha se razočarao i u tajnicu za čije financijske probleme, tvrdi odvjetnica, nije znao. Sami su proveli dio istrage; dokazali da su se lažni putni nalozi ispisivali i u Plenkovićevoj vladi, proveli poligraf i grafološko vještačenje. Ali, Uskok ne odustaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim vjerovati da se neke stvari rade stihijski i ne želim na nikoga svaljivati odgovornost. Želim vas zamoliti da nam date malo mira", poručila je Saucha. Do potunog mira, preko hrvatskog pravosuđa, dolazi se godinama. Jasno je samo jedno - nakon ovog slučaja netko će izaći posramljen - Saucha ili Uskok.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo