plenkovićeva kadrovska križaljka /

Sastavljanje Vlade je u zadnjoj fazi: imena ovih potencijalnih ministara veliko su iznenađenje!

Da bi trajao najmanje četiri godine i odradio najavljene reforme za Plenkovića je ključno da sada ne promaši sa odabirom najbližih suradnika

15.10.2016.
18:38
VOYO logo

Sastavljanje Vlade mandatara Andreja Plenkovića ušlo je u zadnju fazu. U središnjici HDZ-a višesatni razgovori. Neka lica koja su se pojavila su potpuno iznenađenje jer se u dosadašnjim kombinacijama nisu spominjali.

Da bi trajao najmanje četiri godine i odradio najavljene reforme ključno je da sada ne promaši sa odabirom najbližih suradnika. No u svome planu da imena ministara krije do samog kraja za sada je prilično vjerodostojan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No paket očito krije neka iznenađenja. Jedno od njih je Martina Bienenfeld - šefica zagrebačke turističke zajednice.

I nije jedina. Svi koji su popodne pohodili ured mandatara u zavjetu su političke šutnje. Istovremeno ministar turizma, kojeg će možda zamjeniti uspješna zagrebačka turistička menadžerica, volio bi nastaviti posao. Iza njega je ipak nikad bolja sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih nastaviti neke projekte koje smo započeli no ako se odluči i za nekog drugog za ministra turizma ti će se projekti sigurno nastaviti", rekao je Anton Kliman.

A iznenađenje je i slavonski veterinar i vlasnik farme krava Davor Adžić koji je, za razliku od ostalih bar nešto otkrio.

"Jesam jedan od kandidata. ne bi sada o resoru, ali evo takav je dogovor sa predsjednikom", rekao je Adžić.

Adžić je kandidat za ministra poljoprivrede. Kao i Tugomir Majdak koji je također bio na razgovoru. Plenković je razgovarao i s Dragom Prgometom čije se ime vrti i u kombinacijama za ministra zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne znam, to zna samo premijer odnosno kandidat za premijera, ali vjerujem da će u srijedu biti izglasano povjerenje Vladi pa ćemo znati i ministre", poručuje Prgomet.

RTL Danas raspolaže informacijama kako je najizgledniji kandidat za ministra gospodarstva Tomislav Ćorić. No, ipak, za službenu verziju cijelog Plenkovićevog paketa ministara strpit ćemo se još nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo