SASTANAK MOSTA: /

"Nudili su nam mjesta u ministarstvima i neke druge funkcije"

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
11.12.2015.
12:04
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Mostov glasnogovornik Nikola Grmoja novinarima je uoči sjednice kazao kako se na sjednici očekuje analizira dosadašnjih sastanaka te se ništa neće posebno odlučivati. "Čekamo odgovore SDP-a i HDZ-a", poručio je.

Image
MOST NE VRAĆA SOCIJALIZAM: /

"Imamo nekoliko imena za budućeg premijera"

Image
MOST NE VRAĆA SOCIJALIZAM: /

"Imamo nekoliko imena za budućeg premijera"

Upitan kako tumači tvrdnje SDP-ova Gordana Marasa da će Zoran Milanović biti premijer, dok šef HDZ-a Tomislav Karamarko još uvijek vjeruje da će to biti on, Grmoja je odgovorio da "nada umire zadnja". "Mogu se nadati gospodin Maras i Karamarko, a vidjet ćemo što će biti", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je, kaže, jasno postavio cilj. "Onaj tko pristane na ovaj prvi uvjet nestranačkog premijera nastavljamo razgovore s njim, a onaj koji ne pristane sam se isključio", kazao je Grmoja.

Grmoja: Bilo je pokušaja pritisaka prema zastupnicima

Na medijske napise kako se Most raspada, Grmoja je rekao da je prije sjednice Nacionalnog vijeća uvijek ista situacija na koju su se u Mostu već navikli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima je rekao kako je prije bilo pokušaja pritisaka prema zastupnicima Mosta, ali ne u zadnjih tjedan dana. "Ali, bilo je u tim razgovorima nekih ponuda kojima se nastojalo možda naše zastupnike nekako pridobiti, ponuda što se tiče mjesta. Ne bih rekao da je to nekakva trgovina, u biti je nuđenje mjesta u ministarstvima i neke druge funkcije", kazao je Grmoja.

Ime potencijalnog mandatara nije htio otkriti, tek potvrdivši da ga imaju. "Ne možemo reći ime jer moramo razgovarati sa SDP-om i HDZ-om. Zašto provlačiti ljude po medijima pa da od toga ne bude ništa", poručio je.

Martinović i Lovrinović opovrgnuli medijska nagađanja

Upitan zbog čega bi bilo tko u Hrvatskoj pristao na nestranačkog premijera, uzvratio je: "Zato što je u takvoj situaciji".

Na pitanje o konstituiranju Sabora te hoće li on biti Mostov kandidat za predsjednika parlamenta nakon što je u prvom pokušaju konstituiranja Sabora tu funkciju odbio Rober Podolnjak, kazao je: "Da, ako Most tako odluči, ali pod starim uvjetima". Opovrgnuo je napise o rasipanju Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juro Martinović i Ivan Lovrinović novinarima su na ulazu kratko opovrgnuli medijska nagađanja kako prilaze SDP-u.

Omiški gradonačelnik Ivan Kovačić je na pitanje kako to da je HDZ bio suzdržan po pitanju proračuna u Omišu te kako će surađivati s HDZ-om na nacionalnoj, ako ne uspijeva na lokalnoj razini, odgovorio je: "Pogledajte moje izjave nakon prijevremenih izbora u Omišu. Ja sam i tada rekao da bih više volio da se izbori nisu dogodili i da sa svoja tada dva zastupnika surađujem s HDZ-om. Mene ne zanima radi li se o HDZ-u ili SDP-u ako se radi konstruktivno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo