MOGLI SU GA SPRIJEČITI / Sarnavka za Direkt o slučaju Gospić: 'Što znači 50 metara? Znači uopće to nije nitko kontrolirao'

'Ja sam već umorna od komentiranja svih tih naših slučajeva, i nažalost ne sjećam se kad sam mogla reći pravi postupak i prava presuda', kazala je Sarnavka

23.8.2022.
22:43
VOYO logo

Iz Like smo ponovno dobili potvrdu da Hrvatska preblago postupa s obiteljskim nasilnicima i ženama ne pruža zaštitu kakvu bi trebala. Prije 7 dana muškarac je zatočio svoju suprugu, zavezao ju je, zatočio, maltretirao i prijetio da će je ubiti - ali nije završio u zatvoru, nego mu je izrečena mjera zabrane pristupa na bliže od 50 metara. Ali ta ga jako stroga mjera nije spriječila da joj jučer bane u kuću i izbode nožem. I nju i muškarca koji je s njom bio.

U općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću ne misle da su učinili propust, i da su okrivljeniku izrečene adekvatne mjere opreza. Premda je okrivljenik nakon njihovih mjera pokušao dvostruko ubojstvo. Izbodeni muškarac i žena i dalje se bore za život. Evo što o svemu misli Sanja Sarnavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa što vam znači 50 metara? Dobro on je napao ih nožem, znači uopće nije nitko kontrolirao da li postoji taj pristup, odnosno da li se pridržava te zabrane pristupa. S druge strane s 50 metara s vatrenim oružjem možete ubiti bez problema, prema tome kažem - postoje situacije kada se nekoga i može možda pustiti, ali to je trebala biti napravljena vrlo ozbiljna procjena rizika koje ovdje nema.

Ja sam već umorna od komentiranja svih tih naših slučajeva, i nažalost ne sjećam se kad sam mogla reći - fantastično, konačno, pravi postupak i prava presuda", kazala je Sarnavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo