Sarkozy bi uskoro mogao doći u Hrvatsku

Veleposlanik Hrvatske u Parizu, Mirko Galić, rekao je kako odnosi RH i Francuske iz dana u dan postaju sve bolji, te da je klima takva da se dolazak Nicolasa Sarkozyja može očekivati svakoga trena.

22.3.2010.
16:09
VOYO logo

arti-201002160322006''Po pravilu uzvrata, koji vrijedi u diplomaciji, do posjeta predsjednika Sarkozyja Hrvatskoj trebalo bi doći. Na tome se radi, postoje svi uvjeti i razlozi za njegov posjet, pa i jedan novi, dodatni, s obzirom da je Hrvatska dobila novog šefa Vlade i šefa države: postoji potreba za prvim susretom, a vjerojatnije je da će do njega doći u Zagrebu. No, ne treba isključiti ni brzopotezne susrete prije toga s našim predsjednikom. Danas je međudržavnička komunikacija toliko pojednostavljena da su takvi susreti postali uobičajeni'', rekao je veleposlanik u Francuskoj Mirko Galić.

Galić je ujedno za Slobodnu Dalmaciju dodao da su odnosi Hrvatske i Farncuske jako dobri, te kako se uskoro može očekivati ''dizanje na rang strateškog partnerstva''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što Francuze najviše smeta prilikom posjete Hrvatskoj, veleposlanik Galić je rekao kako se često žale na kazne u prometu, jer često ne znaju za što su kažnjeni.

''Ostalo su samo superlativi. Zapravo, Francuzi počinju obožavati Hrvatsku, naše more, gradove i sport'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003180115006Galić je za Slobodnu Dalmaciju kometirao i diplomatske skandale koji su osvanuli u Hrvatskim, ali i stranim medijima, te ističe kako smatra ''da ne treba na dva ili tri slučaja stvarati dojam o ukupnoj diplomaciji i zaključivati o lošem diplomatskom predstavljanju Hrvatske u inozemstvu''.

Prethodni članak:

arti-201002170621006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo