SANJA SARNAVKA OPLELA PO ZORANU MILANOVIĆU: / 'Ne mogu se načuditi ženama koje ga, unatoč svemu, obožavaju'

Image

A da vidite samo koliko ih je, ne znam, on je valjda tim ženama alfa mužjak, što li.

9.2.2021.
9:45
VOYO logo

Šesnaest udruga podržalo je peticiju, koju je pokrenuo portal Reci.hr, za uvođenje seksualnog obrazovanja u škole. Neposredni povod je kampanja Nisam tražila u kojoj su mnoge žene progovorile o seksualnom uznemiravanju i nasilju u brojnim institucijama, na fakultetima, školama.

Sanja Sarnavka iz Zaklade Solidarna, koja je među udrugama koje podržavaju peticiju, bila je i dugogodišnja aktivistivica udruge B.a.b.e., organizacije za zaštitu ženskih ljudskih prava te promicanje rodne ravnopravnosti. Nakon posprdnih izjava predsjednika Zorana Milanovića o pokretu Nisam tražila, ponovno je ovih dana došla u žižu javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SARNAVKA OPET ODGOVORILA MILANOVIĆU: /

'Predsjednik ne razumije problem. Neka malo prouči literaturu'

Image
SARNAVKA OPET ODGOVORILA MILANOVIĆU: /

'Predsjednik ne razumije problem. Neka malo prouči literaturu'

'Ne mogu se načuditi ženama koje ga obožavaju'

Sarnavka se kratko osvrnula na njegov komentar pokreta Nisam tražila rekavši da joj, kada čuje našeg logoreičnog predsjednika države, dođe da uzme mokru krpu i da je zamota oko glave da bih spriječila glavobolju koja je hvata kada sluša takve izjave muškaraca.

Predsjednik je rekao da "kada zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara", to baš ne vidi kao nešto čime bi se trebao zanimati. Dodao je da je problem kada to rade žene koje su zaposlenice, službenice, majke ili mlađe kolegice u akademiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu se načuditi ženama koje ga, unatoč svemu, obožavaju. A da vidite samo koliko ih je, ne znam, on je valjda tim ženama alfa mužjak, što li. Žalosno je kad vidite što izjavljuju ljudi poput njega i rektora Damira Borasa jer oni su na utjecajnim funkcijama i nekome su uzor", dodala je Sarnavka za Slobodnu Dalmaciju.

Podržava uvođenje seksualnog obrazovanja u škole

MILANOVIĆ NAŽIVCIRAO SARNAVKU IZJAVOM O GLUMICAMA: ‘Dođe mi da uzmem mokru krpu i da je zamotam oko glave’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peticiju za uvođenje seksualnog obrazovanja u školama apsolutno podržava.

"Potpisala sam je odmah i u osobno ime. Sveobuhvatno seksualno obrazovanje u školama potrebno nam je tim prije kada vidimo da se neki zalažu za zabranu pobačaja, a ujedno su protiv seksualnog odgoja jer smatraju valjda da je to bogohulno iako su svjesni da apstinencija prije braka ne postoji. Upravo da bi se smanjio broj pobačaja, što svi želimo, potreban nam je seksualni odgoj kroz koji se uči što su zdravi, sigurni spolni odnosi, a to je temelj svega", kaže Sarnavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo