'Sanadera je torpedirao 007'

4.2.2010.
17:45
VOYO logo

Prema pisanju Nacionala koji prenosi Il Piccolo , za Ivu Sanadera je bio koban 18. lipnja 2009. kada je otišao u Bruxelles na sastanak s europskim vrhom. Iznenađenje tog sastanka je bio američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Bradtke. Svi sudionici sastanka su od Sanadera zatražili da podnese ostavku, jer "predstavlja najveći problem hrvatske politike".

Europski moćnici su zatražili da ode, jer, kako su mu priopćili, zbog svoje nepopustljivosti predstavlja najveću prepreku Hrvatske na putu u EU, te su ga optužili da predstavlja kočnicu u rješavanju hrvatsko-slovenskog graničnog spora. Također, predbacili su mu da nije u stanju obuzdati korupciju u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći šok od optužbi za Sanadera su bili dokumenti koji su mu sudionici sastanka predočili. Tako je objavljeno da su europski moćnici navodno ucijenili Sanadera objavljivanjem dokumentacije koje su o njemu prikupile tajne službe.

Piše i to kako je samo 13 dana kasnije Sanader podnio ostavku na premijersku funkciju, a potom je uslijedilo poboljšanje odnosa između Hrvatske i SAD-a i rješavanje graničnog spora sa Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu se ne navodi što je točno pisalo u kompromitirajućoj dokumentaciji, već se nagađa da bi to mogli biti dokazi o mutnim poslovima s Hypo bankom i s kompanijom Salbatring koje ima sjedište u Sloveniji, a zbog čega su angažirani i slovenski obavještajci.

Prethodni članci:

arti-201002030145006 arti-201002030201006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo