Sanader se vraća u Sabor

Iz dana u dana na površinu izlaze afere u kojima je prozivan Ivo Sanader. Da ne bi završio na optuženičkoj klupi, bivši premijer odlučio se zaštititi aktiviranjem zastupničkog mandata.

16.12.2009.
11:09
VOYO logo

Ivo Sanader uskoro planira aktivirati svoj zastupnički mandat i vratiti se u Sabor, tvrdi sugovornik dobro upućen u zbivanja u HDZ-u.

Da se počasni predsjednik HDZ-a planira vratiti u Sabor, šuška se i među saborskim zastupnicima vladajuće stranke. Jedan HDZ-ovac kaže da je tu informaciju čuo od kolega zastupnika bliskih Sanaderu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema zapreka za aktiviranje njegova mandata. Sanader mora obavijestiti predsjednika Sabora o svojoj namjeri, a predsjednik Sabora onda njegov zahtjev šalje Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, koje to samo treba verificirati", izjavio je za GlobusVladimir Šeks, potpredsjednik Sabora.

Šeks je pojasnio kako stvari stoje što se tiče procedure, no nije želio komentirati mogućnost povrataka bivšeg šefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije Sanader mrtav čovjek'

Za Sanaderov povratak navodno znaju samo njegovi najbliži stranački prijatelji, s kojima zadnjih tjedana provodi dosta vremena.

Jedan od njih kaže da Sanaderovo pojavljivanje na Mirogoju nije slučajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne čini on ništa bez veze. On je i dalje političar. Govori onda kada treba i što treba, a svojim postupkom samo je dao do znanja da nije mrtav čovjek i da prati što se događa", kaže neimenovani HDZ-ovac.

Nakon što se pojavio na misi za Tuđmana u katedrali, na kojoj se sjeo između premijerke Jadranke Kosor i ministra Daraka Milinovića, Sanader je te večeri viđen u jednom zagrebačkom restoranu u društvu Marija Zubovića, Jerke Rošina i predsjednika Sabora Luke Bebića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je jako nezadovoljan što vrh HDZ-a nije reagirao i zaštitio ga od nedavnih napada.

Rok za povratak 15. siječnja

Među saborskim zastupnicima iz redova HDZ-a postoje oni koji bi bili sretni da se Sanader vrati. Jedan od njih je Dragan Vukić, koji kaže da je "Sanader čovjek koji okuplja, a ne razbija stranku". Josip Đakić ne osporava mu povratak, ali smatra da bi trebao dati objašnjenje svima onima koje je razočarao način njegova odlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno je da će priče o Sanaderovu povratku dodatno razbuktati frakcijske borbe u vladajućoj stranci. Hoće li se on zaista vratiti, znat će se najkasnije 15. siječnja, kada je krajnji rok za odmrzavanje njegova mandata.

Prethodni članci:

arti-200912150451006 arti-200912150724006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo